luni, decembrie 11, 2023

O dilemă mereu actuală: Cât să cer pentru munca mea?

Sunt profesionișți care încearcă să-și dezvolte o...

Din vara, elicopterele SMURD vor putea ateriza si la Moinesti

ActualitateSanatateDin vara, elicopterele SMURD vor putea ateriza si la Moinesti
- Advertisement -

A aparut numarul 17 al publicatiei trimestriale “Infomed Moinesti – Jurnal al Spitalului Municipal de Urgenta din Moinesti” (SMU), care cuprinde noutati din lumea medicala, dar si din activitatea unitatii spitalicesti moinestene, informatii diverse cu privire la evenimentele medicale care au loc in perioada urmatoare atat pe plan national cat si international. Aflam din “Cuvantul Directorului”, rubrica sustinuta de dr. Adrian Cotirlet – managerul spitalului, ca Departamentul de Radiologie si Imagistica Medicala a fost dotat cu un nou computer tomograf productie 2012 dat în functiune la începutul lunii decembrie a anului precedent, un aparat de ultima generatie construit pe baza unei tehnologii fiabile si dovedite, una care “permite explorarea mult mai excata si mai rapida a unor patologii specifice”.

De asemenea, medicul moinestean face o serie de referiri la pachetele de servicii de care pot beneficia pacientii spitalului in cadrul Compartimentului de Recuperare Medicala Cardiovasculara, precum si la implementarea programului privind informatizarea unitatii, anuntand in final, ca au fost demarate lucrarile privind construirea heliportului (care va avea o suprafata de 600 de metri patrati, permitand transferul pe cale aeriana a pacientilor aflati in stare grava din intreg arealul arondat dar si din alte judete ale Moldovei), a carui inaugurare oficiala va avea loc in cadrul “Zilelor Medicale ale Spitalului Municipal de Urgnta Moinesti”, manifestare medicala de anvergura, care se va desfasura in perioada 27 – 29 iunie a. c., la Moinesti si Slanic – Moldova.

“2013 este anul în care, mai mult ca oricând, ne dorim pentru SMU Moinesti, ca toate obiectivele propuse sa devina realitate. Astfel, ne canalizam eforturile in asa fel incat sa raspundem tuturor solicitarilor primite atât din partea colegilor medici cât si din partea pacientilor nostri – beneficiarii serviciilor medicale, derulând activitati medicale si stiintifice de înalta calitate”, a mai spus dr. Adrian Cotirlet. Alte titluri din cuprinsul revistei: “Servicii de înalta performanta la SMU Moinesti” – fizician Alina Hanu, “Alergia alimentara – o patologie frecventa în practica medicala” – dr. Carmen Chiciu, “Cancerul colorectal non-polipozic ereditar” – dr. Ovidiu Mihail si dr. Irina Cruceanu, “Pacientii hemodializati – implicatiile psihologice ale rinichiului artificial” – psih. Ecaterina Mititelu etc.

Romulus Dan Busnea

Alte titluri