Direcția Silvică: Nu toți copacii care se taie sunt și furați

Ca urmare a aspectelor semnalate în grupul “Radarul Pădurilor” în data de 21.04.2020 cu privire la presupuse tăieri ilegale de arbori în fondul forestier din proximitatea localității Bălțata, comuna Sărata, Direcția Silvică Bacău, în calitate de administrator al fondului forestier face următoarele precizări:

În colaborare cu unități specializate din cadrul M.A.I., în speță Poliția Bacău și cu participarea șefului Ocolului Silvic Bacău, sesizarea a fost verificată în seara zilei de 21.04.2020.

S-a constatat că masa lemnoasă care face obiectul sesizării provine din partida nr. 1542100 amplasată în unitatea de producție (U.P.) III Valea Seacă, unitatea amenajistică (u.a.) 21G, pe o suprafață de 3,46 ha, în cadrul actului de punere în valoare (A.P.V.) fiind inventariați un număr total de 328 de arbori cu volum cumulat de 1024 mc.

S-au verificat documentele partizii constituite ( autorizația de exploatare, procesul verbal de predare spre exploatare, controalele de exploatare efectuate, etc), s-au efectuat verificări în teren. S-a stabilit astfel că proveniența masei lemnoase este legală.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva prin Direcția Silvică Bacău salută implicarea cetățenilor în scopul comun de protejare a fondului forestier și mulțumește pe această cale tuturor celor bine intenționați , dar condamnă acuzațiile nefondate și subiective și își rezervă dreptul de a recupera pe toate căile legale existente prejudiciul de imagine creat prin afirmații calomnioase la adresa sa, indiferent de mediul în care se promovează acestea.