miercuri 28 februarie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăActualitateDistincții speciale acordate...

Distincții speciale acordate revistei ,,Sportul Băcăuan” la Gala Sportului Băcăuan

bex 11 k La Centrul de Afaceri și Expoziții ,,Mircea Cancicov” din Bacău, s-a desfășurat joi, 19 decembrie a.c., cea de a opta ediție a Galei Sportului Băcăuan, manifestare sportivă organizată de Consiliul Local Bacău, sub patronajul Primăriei Bacău, instituție care a alocat aproximativ 200.000 de lei pentru premierea celor mai buni sportivi băcăuani printre care s-au numărat Mihai Nistor (box), Bianca Perie (atletism), Norbert Trandafir (înot), Ionuț Ilie (haltere) și mulți alții.
Cu această ocazie, conducerea clubului CSM Bacău 2010 reprezentată prin dl director Gabriel Lupu, a premiat redacția revistei ,,Sportul Băcăuan”, care a primit o ,,Distincţie de Merit pentru profesionalism în reflectarea şi promovarea imaginii sportului băcăuan”. De asemenea, au mai fost conferite două distincţii individuale directorului publicației, Mihaela Băbuşanu Amalanci, precum şi redactorului șef, Leonard Popa, din partea SCM Bacău, director Relu Auraș, ,,cu mulţumiri pentru susţinere şi promovare în mass-media”.

,,În aceste momente festive și atât de importante pentru ceea ce înseamnă o publicație dedicată sportului băcăuan, trebuie neapărat reamintiţi şi colaboratorii: Florin Filioreanu, Marius Ambrozie, Catalin Barzaghideanu, Costin Alexandrescu, Ionuţ Brânzei, Corneliu Pinter, Romulus-Dan Busnea, Ion Moraru, Stelian Cartacuzencu, Florin Crăciun, Horia Alexoae, Dan Gabriel Mareș, Adrian Amalanci (secretar general de redacție), cărora li s-au alăturat ulterior prof. univ. dr. Radu Ababei, conf. univ. dr. Ioan Dănilă, Cornel Galben, Eugen Șendrea, Dana Popa, Catalin Cojocaru, Marcian Popa, Daniel Munteanu, Ștefan Munteanu, Dan Sion şi caricaturistul Constantin Chirilă-Băbuşa. Tuturor, chiar și celor ocazionali, mulţumiri din suflet!!

În ceea ce ne priveşte, `Sportul Băcăuan` se încăpăţâneză să rămână ancorat în realitatea cultural sportivă, încercând să ofere o alternativă, nu neapărat cantitativă, cu atât mai puțin una şablonată, încercând să se exprime într-o manieră proprie, diferită, dar adecvată. Totodată, revista noastră ramâne pe poziţia afirmată încă de la primul număr, în acel august 2011… Căci, pentru a exista, o publicaţie, trebuie să apară în formă tiparită! Numai aşa va putea ajunge în biblioteci şi va putea reface, mai târziu, trecutul. Nu poţi trăi numai din prezent (aşa cum o fac autorii de astăzi ai manualelor de istorie a ţării) sau doar din viitor (aşa cum tot încearcă unii politicieni să prostească mulţimea alegătoare)… Publicaţiile trebuie ţinute în mâini şi răsfoite, e o dulce amăgire să crezi că poţi exista doar virtual, atâta timp cât pc-ul e deschis. Statul român ar trebui să intervină urgent şi să înlesnească apariţiile editoriale TIPĂRITE! Ceea ce s-a întâmplat cu multe dintre publicaţiile româneşti (printre ele, mai nou, şi `Pro Sport` – cotidianul bucureştean), evident, ne mâhneşte”, a declarat Mihaela Băbușanu Amalanci, directorul publicației. ,,Goethe spunea că pentru orice realizare primul pas este curajul; aşadar vă dorim ca în noul an 2014, să fiţi curajoşi. Îndrăzniţi să visaţi şi luptaţi pentru lucrurile care vă fac să zâmbiţi la sfârşitul zilei, implicaţi-vă şi dedicaţi-vă activităţilor care vă fac inima să bată mai tare şi fiţi creativi. Fiecare zi a anului 2014 să fie o poveste frumoasă, scrisă de voi, pentru voi şi pentru cei din jur, încheiată cu un zâmbet şi un gând bun”, a mai adăugat Mihaela Băbușanu Amalanci.
Remarcată prin calitatea articolelor și a condițiilor grafice de apariție, tipărită full color pe hârtie lucioasă, revista ,,Sportul Băcăuan” (lansată în august 2011) este una dintre puținele din țară care abordează atât subiecte din activitatea sportivă a unei zone, cât și unele cu tematică legislativă de profil, retrospective, lingvistice (legate stricto sensu de limbajul sportiv), de cultură sportivă și itinerarii sportive.

Tuturor celor care au contribuit la apariția și continuitatea acestei reviste, colectivului redacțional, colaboratorilor, cititorilor, iubitorilor de sport și pasionaților de publicații tipărite, sportivilor și actului sportiv care au dat adevăratul sens al publicației, SĂRBĂTORI FERICITE ȘI UN ÎNSUFLEȚITOR, SINCER ȘI CĂLDUROS LA MULȚI ANI!

Romulus Dan Busnea

De citit!

Furt calificat: Bărbat de 30 de ani, identificat și reținut de polițiștii din Bacău pentru sustragerea unei geante cu documente și bani

La data de 18 februarie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Bacău au desfășurat o acțiune rapidă și eficientă, reușind să identifice și să rețină un bărbat în vârstă de 30 de ani, bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat....

Infracțiuni la regimul circulației rutiere constatate de polițiști

La data de 16 februarie a.c., polițiștii Serviciului Rutier au depistat un bărbat de 37 de ani, din județul Neamț, în timp ce conducea un autoturism cu numere de înmatriculare provizorii pe DN2-E85, în localitatea Filipești. Din verificările efectuate în...

Reținut de polițiști pentru conducere ilegală: Bărbat din Dărmănești, prins la volan cu permisul suspendat

La data de 16 februarie a.c., polițiștii din Moinești au efectuat o operațiune de rutină pe strada Tudor Vladimirescu din municipiu, care a condus la reținerea unui bărbat în vârstă de 39 de ani, originar din orașul Dărmănești. Conform...