miercuri 22 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăOrasulDistracție, adrenalină și...

Distracție, adrenalină și relaxare de Zilele orașului Slănic-Moldova

În perioada 19 – 21 iulie, voia bună și distracția vor întreține atmosfera de sărbătoare în stațiunea Slănic-Moldova, cu prilejul manifestărilor „Zilele Orașului”, organizate de Primăria și Consiliul Local Slănic-Moldova.

Din programul celor trei zile ale evenimentului: Festivalului Județean de Folclor și Meșteșuguri Artistice, ediția a XVII-a, eveniment organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bacău, care va include spectacole folclorice și un târg al meșteșugurilor populare susținute de ansambluri folclorice și meșteri populari din tot județul (20 – 21 iulie); Sfintele Celebrări în cinstea Sf. Ilie Tesviteanul, patronul spiritual al stațiunii, dată care marchează și împlinirea a 218 ani de la descoperirea primului izvor cu apă minerală de către serdarul Mihalache Spiridon, la 20 iulie 1801 (19 – 20 iulie); Recitaluri muzicale susținute în Parcul Central al stațiunii de artiști și trupe de renume din țara noastră și Republica Moldova, printre care, Holograf, Jasmine, Ion Suruceanu, Lary, Axys Music, Carla Stafie, Gas Band, Iuliana Covaci, Fanfara din Vadul lui Isac, Fanfara de la Cahul, Mugurașii de la Agăș, DJ Vasile, DJ Cezar și alții (19 – 21 iulie).
De asemenea, începând de vineri, 19 iulie, Serviciul Public Județean pentru Promovarea Turismului și Coordonarea Activității de Salvamont Bacău va pune la dispoziția turiștilor și localnicilor un nou mijloc de agrement.

Astfel, telescaunul pârtiei de schi ,,Nemira” din stațiunea Slănic-Moldova va funcționa și vara, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, între orele 11.00 – 19.00.
Tarifele practicate sunt următoarele: 1 Urcare pentru adult – 10 lei; 1 Coborâre pentru adult – 10 lei; 1 Urcare pentru copil/elev/student – 8 lei; 1 Coborâre pentru copil/elev/student – 8 lei.

Accesul cu telescaunul se va putea face când la stația de îmbarcare sunt minimum 16 turiști, cartela fiind valabilă doar pentru ziua în care a fost emisă. Vor beneficia de reducere elevii și studenții care vor prezenta carnetul de elev/legitimația de student, vizat/vizată pentru anul în curs. Pentru pasionații drumețiilor montane este oferit un acces facil către centrul stațiunii, prin intermediul următorului traseu turistic marcat cu triunghi albastru: Pârtia de schi Nemira (de la baza superioară a acesteia) – Valea Dobru – Parcul Central Slănic-Moldova.

Autoritățile locale din Slănic-Moldova aduc la cunoștința turiștilor care vin dinspre Adjud sau Brașov prin Onești, că din data de 10 iulie 2019 au fost instituite restricții de circulație la podul de pe DN 11, km 129+831, situat la intrarea în municipiul Onești, dinspre Bacău, în vederea efectuării lucrărilor de reabilitare. Se circulă pe un singur sens, dirijat cu semafor.

În stațiune se poate ajunge și din comuna Oituz, pe DJ116, prin comuna Pârgărești, spre Târgu- Ocna.

Romulus-Dan BUSNEA

De citit!

Tânăr reținut pentru tâlhărie în orașul Comănești

La data de 29 martie a.c., sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Moinești, polițiștii din cadrul Poliției orașului Comănești au pus în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de tâlhărie. Un tânăr...

Bărbat din Onești amendat de două ori în aceeași zi pentru depășirea limitelor de viteză

În data de 30 martie a.c., în jurul orei 08:30, un echipaj de poliție din cadrul Biroului Rutier Onești a depistat un conducător auto în vârstă de 44 de ani, pe Calea Brașovului din localitate, în timp ce conducea...

Traficant de droguri prins în flagrant

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, în colaborare strânsă cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, au desfășurat o operațiune de amploare ce a condus la documentarea activității infracționale a trei persoane implicate în traficul...