22.3 C
Bacau

DISTRACȚII ȘI SENZAȚII TARI ÎN STAȚIUNEA DE LA POALELE MĂGURII

De stiut!

3

O dată cu deschiderea sezonului estival în stațiunea Târgu-Ocna, turiștii și vizitatorii ocazionali au prilejul de a participa la manifestări dintre cele mai variate, unele inedite sau în premieră.
Pentru amatorii de bălăceală și distracții în aer liber: După deschiderea ștrandului cu apă sărată din cadrul bazei de agrement a minei Salina, urmează cea a piscinei din mirificul cadru natural al parcului ,,Măgura” astăzi, 14 iunie, a.c.

Accesul va fi gratuit în această primă zi până la ora 18.00, iar de la ora 23.00 programul va continua cu o discotecă în aer liber. Piscina este deschisă zilnic (de luni până duminică) între orele 9.00 – 21.00.

Pentru amatorii de divertisment: În Sala de Spectacole ,,Florin Piersic” din Salina (la 240 m adâncime), tot astăzi, 14 iunie, cu începere de la ora 18.30, spectatorii își vor putea condimenta viața cu ,,Sare și Piper”, spectacol de muzică și poezie susținut de Maria Răducanu (voce), Maxim Belciug (chitară) și Ionuț Achivoaie (poezie). Biletele se pot achiziționa de la punctul de primire turiști al salinei.

Pentru amatorii de senzații tari: Peste doar câteva zile, mai precis duminică, 22 iunie a.c., se va desfășura la Târgu-Ocna, Concursul de Mountain Bike Cross Country ,,Călătorie între cer și pământ” în organizarea Societății Nationale a Sării (SALROM), cu susținerea Primăriei Târgu-Ocna și Asociației Sportive ,,TransAlpin Bike.

Pe traseul stabilit de organizatori, se vor parcurge cât mai multe tururi pe traseul lung de 15 km timp de 120 minute astfel: indoor în Mina ,,Trotuș” (Salina), tunelul de exploatare, depozitele și halele de producție (cu pante cu înclinare mare, zone accidentate și alunecoase cu vizibilitate redusă și diverse obstacole pe traseu) și outdoor pe drumuri pavate cu piatră cubică, drumuri forestiere, coborâri pe single trail prin pădure, dar și drumuri asfaltate în centrul orașului-stațiune Târgu-Ocna (locul în care se va da startul și se va încheia întrecerea).

Unicitate: Concursul de cross country de la Târgu-Ocna este considerat de către specialiștii în domeniu, singurul din țară și din lume care se desfășoară și la suprafață și în subteran (diferența de nivel totală este de aproximativ 527m / tur din care 287m se fac la suprafață și 240m se fac în subteran).

Înscriere, categorii și condiții de participare: Înscrierile și preluarea numerelor se vor face sâmbătă, 21 iunie, între orele 17.00 – 21.00, la Casa de Cultură a orașului din Piațeta Primăriei Târgu-Ocna.
Categoriile de concurs sunt următoarele: Feminin-peste 18 ani; Masculin – 18 – 29 ani; Masculin – 30 – 39 ani; Masculin – peste 40 ani.

Vârsta minimă admisă pentru participare este de 18 ani împliniți la data de 22 iunie 2014, încadrarea în categoria de vârstă făcându-se în funcție de câți ani împlinește concurentul în 2014, indiferent de lună (Ex.: împlinește 18 ani în ianuarie 2014 – încadrare în categoria 18 – 29 ani; împlinește 18 ani în decembrie 2014 – încadrare în categoria 18 – 29 ani). Competiţia este deschisă oricărui iubitor al sportului în condițiile respectării regulamentului. Vom reveni cu detalii.

ROMULUS DAN BUSNEA

- Advertisement -

Ultimele stiri