luni 15 iulie 2024

.

Ce este și la...

Spuma de polietilenă expandată este unul dintre cele mai utilizate materiale plastice în...

Explorând marele necunoscut. Ce...

Campingul este una dintre cele mai captivante și conectate modalități de a petrece...

Brânza de vaci: Un...

Brânza de vaci este unul dintre alimentele cele mai apreciate de-a lungul timpului...

Navigând în era digitală:...

În contextul evoluției tehnologice accelerate, industria transportului de mărfuri se adaptează rapid la...
AcasăOrasulDN 11A, Adjud...

DN 11A, Adjud – Podu Turcului – Bârlad, inchis traficului. Vezi pe ce drumuri se circula cu dificultate

Astăzi, judeţul Bacău a intrat, din nou, sub incidenţa codului galben de ninsori şi vânt puternic în intervalul orar 1000 – 1300. S-au semnalat intensificări ale vântului pe arii extinse cu viteze de până la 60 km/h, iar temperaturile minime înregistrate s-au menţinut în jurul valorilor de – 9 – 12 º C.
Nu au fost înregistrate evenimente rutiere deosebite.

Pe drumurile naţionale din judeţ, se circulă pe un carosabil curat în cea mai mare parte, iar, pe raza administrativ-teritorială a judeţului Bacău, nu există blocaje, cu excepţia drumului naţional DN 11A, Adjud – Podu Turcului – Bârlad, care este închis la solicitarea Serviciului Naţional de Drumuri – Bârlad.
În cazul drumurilor judeţene, se circulă în condiţii de iarnă, pe un carosabil cu zăpadă bătătorită.

Traficul este uşor îngreunat numai pe următoarele sectoare de drum:
DJ 252 Soci – Găiceana – Ocheni;
DJ 207 F B. Bistriţa – Pădureni;
DJ 252 B Răcătăul de jos – Pânceşti;
DJ 207 F Pădureni – Ilieşti – Gura Văii.

Se acţionează în continuare cu: 14 autovehicule cu răspânditor şi lamă, 9 încărcătoare frontale, 6 autogredere, 2 freze şi 6 buldozere pentru lărgirea drumurilor, îndepărtarea zăpezii de pe carosabil şi împrăştierea de material antiderapant.

În condiţiile scăderii accentuate a temperaturii din ultima perioadă, funcţionează, în continuare, cele 13 spaţii amenajate special pentru persoanele fără adăpost în municipiile şi oraşele judeţului, unde, mai ales pe timpul nopţii, sunt asigurate condiţii de cazare, hrană şi asistenţă medicală. În noaptea care a trecut, au fost, în total, cazate 28 persoane fără adăpost dintre care 23 în municipiul Bacău şi 5 în municipiul Moineşti.

În ceea ce priveşte furnizarea utilităţilor publice (apă, curent electric, gaz metan), localităţile Vultureni, Coloneşti, Bijghir sunt parţial alimentate cu energie electrică, iar echipe operative ale E.ON Moldova acţionează în aceste zone pentru remedierea deficienţelor semnalate.

Aspectele legate de efectele condiţiilor meteorologice din ultima perioadă au fost analizate în cadrul videoconferinţei de la ora 12.00 din cursul zilei de astăzi. În consecinţă, Comandamentului de Iarnă de la nivelul judeţului Bacău va continua să fie activ.

De citit!

Intervenție pentru lichidarea unui incendiu produs la o gospodări din municipiul Moinești

În cursul nopții trecute, pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Moinești au fost solicitați să intervină în municipiul Moinești, cartier Văsiești, în urma unui apel primit pe SNUAU 112 care anunța producerea unui incendiu la o casă de...

Incendiu devastator în comuna Măgirești: O femeie și-a pierdut viața

În această dimineață, pompierii militari au fost solicitați să intervină de urgență în comuna Măgirești, sat Prăjești, pentru a localiza și lichida un incendiu violent care a cuprins o casă de locuit de tip P.Trei autospeciale de stingere și...

Reținut de polițiștii din Moinești după ce, băut la volan, a provocat accident rutier mortal

La data de 19 iunie a.c, un bărbat de 56 de ani din comuna Zemeș, în timp ce conducea un autoturism pe strada Lucăcești din localitate, a pătruns pe trotuarul din partea stângă a direcției de mers și a...