22.3 C
Bacau

Doar o săptămână până la marea finală a Concursului Național de Table

De stiut!

D2

Asociația Română de Backgammon, în parteneriat cu Primăria Orașului Bușteni, organizează în binecunoscuta stațiune de la poalele munților Bucegi (18 – 21 decembrie 2014, la Hotel ,,Alexandros”, 3 stele), etapa finală a Concursului Național de Table, ediția 2014, competiție care va recompensa marele învingător cu un autoturism marca Skoda Citigo!

În afara celor 32 de jucători calificați în urma celor 11 etape preliminarii disputate până în prezent, cei care doresc să participe la marea finală vor trebui să achite o taxă de înscriere de 450 lei.

D1,,Se vor juca 15 runde în sistem elvețian la 5 puncte partida, cu aruncarea zarurilor din păhărel prin topogan, fiind admise în concurs numai echipamentele asociației (cutii, zaruri, topogane, păhărele). Împerecherea jocurilor (cine cu cine joacă) se face numai de către organizatorul principal al competiției, respectiv Asociația Română de Backgammon, cu respectarea următoarelor reguli de bază: nici un jucător nu se va întâlni de două ori cu același adversar pe parcursul celor 15 runde, jucătorii adversari trebuind să aibă pe cât posibil același număr de victorii. Clasamentul final va fi stabilit în funcție de numărul de victorii, rezultatele directe, numărul de victorii ale adversarilor învinși, precum și a jocurilor de departajare”, a declarat Neculai Drăgănuță, președintele Asociației Române de Backgammon din Târgu-Ocna, multiplu medaliat la concursurile naționale și internaționale de backgammon, organizator, sponsor, arbitru și director de turnee.

D4

Distribuirea de premii se va face indiferent de numărul de jucători, astfel:

Locul 1, un autoturism Skoda Citigo; Locurile 2 și 3, înscriere și cazare la Concursul Național de Table, etapa finală 2015; Locurile 4 – 10, înscriere la Concursul Național de Table, etapa finală 2015.
Invitatul de onoare al concursului este primarul stațiunii Bușteni, dr. ec. Emanoil Savin, o prezență cunoscută în peisajul turismului românesc.

D3

Cu această ocazie se va desfășura și un concurs de backgammon, sistemul de joc fiind unul eliminatoriu: 9, 11, 13 puncte, în care se admit înscrieri duble. Taxa de înscriere este de 200 lei, comisionul organizatorului va fi de 10% din încasări, iar premiile în bani vor fi acordate pentru primele 4 – 6 locuri. Vom reveni cu detalii privind programul complet al competiției de la Bușteni.

Romulus Dan BUSNEA

- Advertisement -

Ultimele stiri