Doi bărbați suspectați de săvârșirea unor furturi din locuințe au fost reținuți pentru 24 de ore

În cadrul unei acțiuni desfășurate la data de 30.01.2013, pe linia prevenirii și combaterii furturilor din locuințe, în jurul orelor 23.00, polițiști din cadrul Secției 1 Poliție Rurală și lucrători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale au interceptat în trafic un autoturism Taxi, în care au fost indentificați B. Irinel, de 27 ani și B. Costel, de 28 ani, din comuna Buhoci, suspectați de săvârșirea unor infracțiuni de furt.

Cei doi au fost conduși la sediul subunității de poliție, iar în urma controlului corporal efectuat asupra lor polițiștii au găsit obiecte folosite la comiterea unor furturi din locuințe.

Din cercetări s-a stabilit că suspecții au pătruns în noaptea de 26/27.01.2013 în locuința unui cetățean din comuna Nicolae Bălcescu și au sustras bani și bunuri, cauzând un prejudiciu de 5000 de lei.

Față de cei în cauză s-a luat măsura reținerii pe bază de ordonanță pentru 24 ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat și vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările continuă în vederea documentării întregii activități infracționale a suspecților.