Doi moldoveni, acuzati ca au comandat asasinarea lui Valeriu Damian, retinuti de politisti

Doi cetăţeni moldoveni, suspectaţi că au instigat mai multe persoane din Republica Moldova să pătrundă în locuinţa unui bărbat din judeţul Bacău pentru a-i sustrage bani şi pe care l-au ucis, au fost prinşi de poliţiştii din cadrul Direcţiei Direcţiei de Investigaţii Criminale – I.G.P.R.

La data de 8 februarie a.c., polițiști din cadrul Direcției de Investigații Criminale – I.G.P.R. și Serviciului de Investigații Criminale – I.P.J. Bacău, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul I.P.J. Iași, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău, au depistat și condus la sediul parchetului doi bărbaţi, de 27, respectiv 29 de ani, din Republicii Moldova, cu reşedinţa în municipiul Iaşi, suspectaţi de comiterea infracţiunilor de instigare la omor deosebit de grav, tentativă de tâlhărie și violare de domiciliu.

În fapt, s-a reținut că cei doi au instigat şase persoane din Republica Moldova, să pătrundă, în noaptea de 10 spre 11 august 2011, în locuința omului de afaceri Valeriu Damian, cu intenția de a sustrage o importantă sumă de bani, acesta fiind ucis.

De asemenea, în urma activităților investigative și de cooperare internațională, desfășurate în cauză, au fost identificate și reținute alte cinci persoane care au contribuit la săvârșirea infracțiunii, acestea fiind arestate pentru fapte cu mod de operare asemănător de către autoritățile din Republica Ucraina.

În urma probatoriului administrat în cauză, împotriva celor doi suspecţi s-a luat măsura reținerii pentru săvârșirea infracțiunilor de instigare la omor deosebit de grav, tentativă de tâlhărie și violare de domiciliu. Aceştia urmează să fie prezentaţi în cursul zilei de astăzi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău, pentru clarificarea tuturor aspectelor cauzei, precum și pentru identificarea și prinderea tuturor participanților la comiterea faptei.

La acţiune s-a beneficiat de sprijinul informativ şi tehnic al ofiţerilor din cadrul D.I.P.I. şi S.R.I.

Pentru soluţionarea cazului, din dispoziţia şefului Poliţiei Române, chestor şef de poliţie Petre Tobă, ofiţeri specialişti din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale- I.G.P.R. s-au deplasat la I.P.J. Bacău, pentru a acorda sprijin de specialitate colegilor şi procurorului criminalist care a coordonat ancheta.

FOTO: Inainte.eu