Doi profesori italieni, de la Politehnica din Torino, vor susţine conferinţe la Universitatea din Bacău

Doi profesori universitari de la Politecnico di Torino (Italia), Departamentul de Ingineria mediului, teritoriului şi Infrastructurii, vor susţine, în perioada 15 – 17 ianuarie 2013, în calitate de invitaţi, o serie de conferinţe la Universitatea “Vasile Alecsandri” din Bacău. Aceastea se vor desfăşura, timp de trei zile, în sala BI 42 a Universităţii, şi vor fi adresate în principal studenţilor şi cadrelor didactice de la Facultatea de Inginerie, Departamentul de Ingineria mediului şi inginerie mecanică, din cadrul instituţiei băcăuane de învăţămînt superior de stat.

Profesorul universitar dr. Genon Giuseppe , specialist în Ingineria mediului, construcţii civile şi arhitectură, va prezenta miercuri, 16 ianuarie, în intervalul orar 9.00 – 12.00, conferinţa cu titlul “Managementul integrat al deşeurilor municipale solide”, iar de la 17.00 la 20.00 va vorbi despre “Metode de utilizare a biomasei”. Joi, 17 ianuarie, acelaşi universitar italian va susţine, între orele de la 14.00 şi 17.oo, prelegerea cu titlul “Sisteme convenţionale şi inovative pentru epurarea apelor uzate municipale”.

Profesorul asociat dr. Sethi Rajandrea, specialist în Ingineria mediului, hidrocarburi şi fluide subterane, va susţine pentru băcăuanil marţi, 15 ianuarie, de la ora 16.00, la 19.00, o conferinţă cu tema “Caracterizarea contaminaţiilor din sol”, pe 16 ianuarie le va vorbi celor interesaţi, în intervalul orar 14.00 – 17.00, despre “Remedierea straturilor acvifere prin pompare şi tratare, extragerea poluanţilor volatili”, iar pentru ziua de 17 ianuarue a pregătit prelegerea “Remedierea straturilor acvifere prin bariere permeabile reactive”, pe care o veţi putea audia la universitatea băcăuană între orele de la 9.00 – 12.00.