sâmbătă 25 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăFapt diversDoi romani au...

Doi romani au lansat o aplicatie care te invata dieta mediteraneana

DAHNA (Diet According to the Healthy Nutritional Approach) este o aplicație originală, dedicată adoptării de către publicul larg a dietei mediteraneene, recunoscută unanim de Societățile Medicale Profesionale din întreaga lume ca fiind cea mai sănătoasă dietă. Aplicatia a fost lansata de doi romani, Daniela Tatu-Chitoiu si Gabriel Tatu-Chitoiu.

Valoarea recunoscută a acestei diete în prevenirea bolilor cardiovasculare și a altor boli netransmisibile (obezitate, diabet, cancer) a determinat includerea acesteia, în anul 2013, pe lista reprezentativă a patrimoniului cultural al umanităţii (UNESCO).

DAHNA întrunește caracteristicile esențiale ale unei aplicații ideale pentru adoptarea rapidă a unui comportament alimentar sănătos.
1. Este construită cu respectarea recomandarilor experților în cardiologie si ale Societăților internaționale de prestigiu (European Society of Cardiology, European Association of Preventive Cardiology, American Coolege of Cardiology, American Heart Association);

2. Are la bază profilul metabolic al utilizatorului;

3. Oferă direct meniuri preformate din cele peste 200 de rețete incluse în aplicație; 4. Economisește la maxim timpul dedicat intregului proces de alimentatie de la alegerea meniurilor pana la modul de preparare;

5. Configurează automat lista ingredientelor, lista de cumparaturi și a cantităților necesare realizării meniurilor;

6. Protejează bugetul utilizatorului de cheltuieli inutile si stimuleaza economisirea.

7. Este foarte prietenoasă.

Noutatea aceastei aplicatii, pe langa caracterul de instrument de educare pentru o dieta sanatoasa, este “adunarea sub aceeasi umbrela” a tuturor activitatilor, respectiv etapelor, dedicate alimentatiei, de la alegerea meniului pana la servirea acestuia. Aplicatia ne ofera o economie foarte mare de timp si de resurse alocate acestor activitati, in doar 3 maxim 5 minute realizezi prin meniul aplicatiei toate activitatile mai sus mentionate.

Intr-un timp atat de scurt iti cunosti profilul metabolic, ai ales ce vrei sa mananci, obtii multe meniuri zilnice personalizate cu modul de preparare extrem de simplu si rapid, ai generata lista de cumparaturi cu care mergi la supermarket. Apoi zilnic primesti notificare pe telefon cu meniul ales aferent zilei urmatoare. Niciuna din aplicatiile existente in acest domeniu nu reuseste ca intr-un timp atat de scurt sa parcurga toate etapele respectiv actiunile dedicate alimentatiei.

Cumulând toate aceste caracteristici aplicația DAHNA devine extrem de utilă tuturor celor care doresc să aibă a viață activă și sănătoasă, ferită de boli cardiovasculare și/sau de alte boli nontransmisibile si celor care vor sa economiseasca timp pretios.

Dati-mi voie sa va spun cateva cuvinte si despre firma Cardioscience: a fost lansată în Februarie 2018 având drept obiectiv educația medicală continuă în domeniul prevenirii și combaterii bolilor cardiovasculare. Aceste boli reprezintă principala problemă de sănătate peste tot în lume, inclusiv în România. Aproximativ 60% dintre decesele anuale din România sunt datorate bolilor cardiovasculare. Cauza principală a acestei situații o reprezintă lipsa programelor educative în prevenirea și combaterea factorilor majori de risc pentru bolile cardiovasculare (fumatul, hipertensiunea arterială, sedentarismul și hipercolesterolemia).

În aceste condiții fondarea, de către noi, a CARDIOSCIENCE a fost consecința firească a conștientizării acestei situații dramatice în care se află starea de sănătate a populației României. Aplicația DAHNA este integral creată și susținută financiar de CARDIOSCIENCE srl, dezvoltata de compania RiseApp si designul creat de firma SCREEN NATIVE.
În scurtul timp care a trecut de la lansarea sa CARDIOSCIENCE a susținut conferințe educative pentru publicul larg și a produs mai multe materiale scrise și audio-video pe tema prevenirii și combaterii bolilor cardiovasculare.

Pentru profesioniștii în medicină CARDIOSCIENCE a creat CARDIOQUIZ, ECGQUIZ și CARDIOCAFE drept rubrici permanente dedicate prezentării, discuțiilor și dezbaterilor pe marginea cazurilor clinice și/sau a ultimelor achiziții în domeniul cardiologiei și nu numai. CARDIOSCIENCE creează, de asemenea și cărți de specialitate dedicate profesioniștilor în cardiologie. Toate aceste materiale sunt activ promovate pe rețelele de socializare. Aplicația DAHNA este prima componentă a CARDIOHEALTH CARDIOSCIENCE SYSTEM, un sistem integrat de aplicații dedicate acoperirii tuturor verigilor componente ale unui stil de viață sănătos.

Aplicatia DAHNA se gaseste in Magazin Play (pentru Adroid) si costa 3,99 de euro.

De citit!

Tânăr reținut pentru tâlhărie în orașul Comănești

La data de 29 martie a.c., sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Moinești, polițiștii din cadrul Poliției orașului Comănești au pus în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de tâlhărie. Un tânăr...

Bărbat din Onești amendat de două ori în aceeași zi pentru depășirea limitelor de viteză

În data de 30 martie a.c., în jurul orei 08:30, un echipaj de poliție din cadrul Biroului Rutier Onești a depistat un conducător auto în vârstă de 44 de ani, pe Calea Brașovului din localitate, în timp ce conducea...

Traficant de droguri prins în flagrant

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, în colaborare strânsă cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, au desfășurat o operațiune de amploare ce a condus la documentarea activității infracționale a trei persoane implicate în traficul...