27.2 C
Bacau

Domeniul silvic băcăuan, luat la purificat de Poliția Română

De stiut!

Silv

Poliţia Română a declanşat la mijlocul săptămânii trecute, o acţiune de amploare pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor în domeniul silvic, fiind vizate atât tăierile ilegale de arbori, cât şi eventualele infracţiuni de evaziune fiscală în acest domeniu. Au avut loc 82 de descinderi în 11 judeţe şi în municipiul Bucureşti și au fost luate în vizor activităţile desfăşurate de peste 40 de societăţi comerciale și mai multe persoane fizice cu obiect de activitate în domeniul exemplificat, fiind angrenați nu mai puțin de 200 de poliţişti, 150 de inspectori silvici, 140 de inspectori antifraudă fiscală din cadrul D.G.A.F., 66 de comisari din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu şi 230 de jandarmi.

Acţiunea s-a desfăşurat sub coordonarea de specialitate a Direcţiei de Investigare a Fraudelor din Inspectoratul General al Poliţiei Române şi a Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, fiind angrenaţi poliţişti din cadrul Direcţiei de Ordine Publică – I.G.P.R., ai inspectoratelor judeţene de poliţie din Vrancea, Bacău, Braşov, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Neamţ, Prahova, Suceava, Argeş, Buzău, precum şi de la Poliţia Capitalei, sprijiniţi de jandarmi. La aceste activități au mai participat şi specialişti din cadrul Departamentului pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, respectiv ai Inspectoratelor Teritoriale de Regim Silvic şi Vânătoare din subordine.
Acțiuni în județul Bacău

Pe raza județului Bacău, au fost vizate activităţile desfăşurate de către societăţile comerciale cu obiect de activitate în exploatarea, prelucrarea, transportul şi comercializarea lemnului, echipele de control acționând simultan în locațiile a 14 agenți economici, atât la sediile sociale cât și la punctele de lucru. În activităţi au fost angrenaţi 25 de poliţişti din cadrul I.P.J. Bacău, 11 inspectori silvici, 12 comisari A.N.A.F., 4 comisari din cadrul Gărzii de Mediu şi 17 jandarmi.

În cadrul acţiunii s-a verificat tot circuitul parcurs de la tăiere la prelucrarea şi comercializarea lemnului, fiind efectuate controale în teren, precum şi asupra tuturor documentelor existente. Astfel, în urma activităților desfășurate au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 100.000 de lei și s-a dispus măsura indisponibilizării în vederea confiscării a cantității de 30 m.c. de material lemnos, în valoare de 3.000 de lei.

Alertă

În ultimii 20 de ani, peste 350.000 hectare de păduri au fost rase de pe harta României prin tăieri ilegale din fondul forestier proprietate de stat sau privat, suprafeţele depăşind cu peste 170.000 ha suprafeţele regenerate.

Romulus Dan BUSNEA

- Advertisement -

Ultimele stiri