vineri 20 septembrie 2024

.

Autoturismele Smart: Alegerea inteligentă...

Într-o lume în continuă evoluție, mobilitatea urbană inteligentă devine tot mai importantă. Autoturismele...

Când trebuie să căutăm...

Probabil ați văzut unele etichete de pe produse pe care scrie "fără gluten"....

Ce sunt dozatoarele de...

Pâna pe la finele secolului al XIX-lea, în cele mai multe cazuri, mărfurile...

Protejându-ne împotriva gripei de...

Gripa de tip A reprezintă o preocupare constantă pentru sănătatea publică, având capacitatea...
AcasăCulinarDorada pe grătar...

Dorada pe grătar adevărat

Când zic “pe grătar adevărat”, mă refer la un “grătar adevărat”, confecționat din bare de fier, sub care arde un foc. Pornit cu surcele, cam așa:

101

și definitivat cu mangal (cărbune de lemn obținut la bocșă; a nu se confunda cu elementul chimic mangan – Mn, care este o altă mâncare de pește).

103

Dorada este un dar al mării despre care scris-am în mai multe rânduri: aici, aici, aici, dar mai ales, aici. Un pește răpitor cu carne albă și gustoasă. Care nu necesită cine știe ce farfaslâcuri întru preparare: curățat de solzi, scos organele interne, bine spălat, asezonat cu sare marină (interior și exterior), aruncat una crenguță de rozmarin în cavitatea abdominală și zvârlit pe grătar. Atâta doar. Restul sunt amănunte.

104

Articolul integral, AICI.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....