-2.8 C
Bacău
miercuri, februarie 8, 2023

Ce trebuie să știți despre cercei

De la cercei cu mărgele la cercei...

Cum să-ți alegi o bicicletă

Când mergeți la un magazin pentru a...

Sfaturi pentru un sunet mai bun de la sistemul audio de acasă

    Configurarea unui sistem de sunet frumos este...

Dorinta de schimbare l-a determinat pe antrenorul Teodoru Agachi sa paraseasca Romania

ActualitateSportDorinta de schimbare l-a determinat pe antrenorul Teodoru Agachi sa paraseasca Romania

Intr-un interviu acordat revistei de cultura sportiva “Sportul Bacauan” (nr.14/2012), antrenorul bacauan de atletism Teodoru Agachi, vorbeste despre integrarea sa in lumea sportului din Turcia, unde s-a stabilit din decembrie 2007.

In prezent se ocupa de pregatirea atletilor turci, avandu-l printre elevi pe Ercument Olgundeniz, multiplu campion national si medaliat la campionatele europene in proba de aruncarea discului, fiind totodata si coordonator la grupele de juniori din lotul national al Turciei.

In tara, cele mai bune rezultate le-a obtinut cu Mihaela Melinte, campioana europeana in 1998 la Budapesta si campioana mondiala in 1999 la Sevilla, de opt ori recordmena mondiala la aruncarea discului. Simtind nevoia unor schimbari, profesorul Agachi a acceptat oferta Federatiei de Atletism a Turciei, care i-a creat toate conditiile pentru a-si pune in aplicare metodele de antrenament.

“In Turcia, infrastructura este foarte bine dezvoltata, existand sali de forta si stadioane care beneficiaza de sectoare pentru aruncari. In general, in mai toate orasele sunt conditii bune si foarte bune de pregatire, iar un aspect important este ca, pe timp de criza, bugetul federatiei din Turcia este de 9-10 milioane de euro pe an, iar inainte de criza era aproape dublu! De aceea, Turcia a facut progrese remarcabile in scurt timp.

De cand sunt eu aici, de 5 ani, s-au construit trei baze mari de pregatire de nivel mondial (la Edime, Trabzon si Ankara), ca sa nu mai spun ca, in toate orasele mari exista baze de cantonament cu toate cele necesare unei activitati sportive de inalta performanta. In alta ordine de idei, banii pe care ii primesc atletii turci nici nu se compara cu cei primiti de cei romani, atat la club, cat si sub forma premiilor pe care le acorda federatia”, a spus Teodoru Agachi (“T.Agachi: Am dorit o schimbare…”- interviu realizat de Marcian Popa.

Alte titluri din cuprinsul acestui numar al revistei: “Targul de vanatoare si pescuit sportiv”- Adrian Amalanci; “Libertatea mai presus decat fotbalul”- Catalin Barzaghideanu; Volei- “Altii cu tiki-taka, noi cu Poka-Loka”- Leonard Popa; “Maria Vlad- poeta arcas de la CSM Bacau”- Cornel Galben; “Nobletea spiritului- Despre sport, sanatate si viata, cu Dumitru Sava- RDB; “Sapte magnifici ai tenisului bacauan au trecut oceanul”- Cornel Pinter; “Sarbatoarea oinei, la inceput de toamna”- Marius Ambrozie; Handbal- “Exista si suedezi necajiti!”- Costin Alexandrescu etc.

Alte titluri

Cele mai citite