miercuri 12 iunie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăOpiniiEditorialDosar România: Sistem...

Dosar România: Sistem vs. Democrație (3)

Campania națională ,,Dezinformare, minciună și manipulare”

,,Dezinformarea poate fi definită drept o tehnică ce permite furnizarea de informații generale unor terți, determinându-i să comită acte colective sau să difuzeze judecăți dorite de dezinformatori”. (Vladimir Volkoff)

Dependența noastră tot mai mare de oferta atât de generoasă, de diversă și uneori atât de agresivă a mijloacelor de informare, oferă totodată și posibilitatea manipulării informației, ceea ce în final poate determina o schimbare a atitudinilor, convingerilor, trăirilor și comportamentului oamenilor, fără a recurge la mijloace violente. ,,O realitate de ordinul evidenței poate căpăta cu totul alte dimensiuni față de cele care îi sunt proprii; albul se poate transforma pe neobservate în negru și acesta în alb”, spune Vladimir Volkoff în lucrarea sa ,,Tratat de dezinformare. De la Calul Troian la Internet”, autor al mai multor tratate psihosociologice, romane și scenarii, un fin dar și profund cunoscător al vieții sociale și politice atât a lumii capitaliste, cât și a celei comuniste…
Și poate că cel mai important aspect de care mulți dintre noi ar trebui să țină seamă atunci când asimilează informația este cel referitor la calitatea și acuratețea ei, la apărarea și afirmarea adevărului, ca țel unic pentru o viață curată, normală și demnă.

Am făcut această scurtă introducere la cele ce urmează, din convingerea că minciuna are picioare scurte, iar adevărul, oricât de ascuns ar fi el, până la urmă iese la suprafață…
Spre marea mea satisfacție și oarecare mulțumire, am asistat în ultima perioadă (în special pe parcursul lunii februarie a. c.), la o serie de lovituri pe care le-a primit Sistemul, unele în plină figură, venite chiar din partea unora dintre cei mai vajnici apărători și susținători ai acestuia, iar altele, fie din partea legiuitorilor, fie din cea a unei părți a justiției, neatinsă de flagelul corupției sau al fricii de Sistem.

Toată nebunia și isteria generate de protestele inutile și aiuristice din Piața Victoriei, prin care Sistemul a încercat să schimbe ordinea firească a lucrurilor stabilită prin votul din 11 decembrie 2106, a demonstrat încă o dată că populația poate fi dezinformată, mințită și manipulată în cel mai ordinar mod cu putință, că toate lozincile și sloganurile urlate în stradă din toți rărunchii nu au avut nimic în comun cu realitatea, cu adevărul, cu ceea ar trebui să însemne democrația și statul de drept.

Iată că, mai multe decizii ale unor instanțe de judecată din țară și-au produs efectele cu privire abuzul în serviciu, demonstrând că protestele de stradă organizate de ,,instituțiile de forță” și diverse ONG-uri cu finanțare soroșistă la care s-au raliat președintele Iohannis și mai marii șefi ai marilor parchete, nu au fost decât o instigare împotriva Guvernului Grindeanu, un pretext al luptei pe care o poartă Sistemul cu democrația, cu toți cei care au votat altfel decât au dorit reprezentanții acestuia. Mult trâmbițata ordonanță cu fatidicul număr 13 nu făcea altceva decât să reincrimineze abuzul în serviciu, care a fost dezincriminat tacit prin nonacțiunea Guvernului Cioloș (pentru doritori, a se vedea și site-ul ,,Lumea Justiției” – articolul ,,Abuzul in serviciu a fost de două ori dezincriminat prin șantajul DNA. Studiu de caz” de Răzvan Savaliuc, marți 14 februarie 2017). Motivul pentru care madame Kovesi nu dorește modificarea textului de lege (abuzul în serviciu) este tocmai că acesta creează ,,facilitatea” de a băga foarte ușor oameni în pușcărie, în special pe cei ce sunt considerați adversari politici ai Sistemului.

Iar taman de ziua DNA, cireașa de pe tortul Codruței a fost pusă de Inalta Curte de Casație și Justiție, care a achitat 29 de inculpați trimiși în judecată pentru ,,abuz în serviciu” într-un dosar marca DNA, deschis în 2015 și având la bază un contract de închiriere din 1997. Din păcate, în timpul procesului trei inculpați au murit de inimă rea. Soluția cu caracter de bombă aruncată în curtea DNA a fost pronunțată de fostul subaltern al dnei Kovesi, judecătorul Dan Marius Foitos, împreună cu Rodica Aida Popa și Ionuț Matei!

Dar ceea ce mi se pare și mai grav în cazul dnei Kovesi și nu numai, pe lângă cele de mai sus, pe lângă bilanțul DNA plin de cifre umflate, este ,,Protocolul de cooperare între Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Serviciul Romîn de Informații pentru îndeplinirea sarcinilor ce le revin în domeniul securității naționale nr. 003064 din 4. 02. 2009”, pe vremea când dna Kovesi era Procuror General, iar dl Coldea, prim-adjunct al directorului SRI.

În baza acestui document halucinant, DNA și SRI au instrumentat ilegal, de comun acord, o grămadă de dosare penale. Mai mult, în documentul cu pricina, SRI roagă DNA-ul ca ,,datele prezentate să fie destinate exclusiv informării procurorului de caz, potrivit principiului necesității de a cunoaște, fără a fi introduse în dosarul cauzei”, cu toate că, potrivit legislației în vigoare, DNA nu are atribuții de cercetare pe fapte de siguranță națională, iar SRI nu are atribuții informative pe fapte de corupție (colaborarea între magistrați și serviciile de informații fiind categoric interzisă prin Legea 303/2004).

Dar, dna Kovesi a ținut să mai arunce o minciună pe piața media, afirmând în ianuarie 2017, că ,,nu există și nu a existat nici un protocol de colaborare SRI – DNA și nici protocol secret Coldea/Kovesi”. Astfel, în urma unor acțiuni demarate în baza protocolului mai sus menționat, cetățeni ai României au fost anchetați, judecați și chiar condamnați nu în baza legii, care trebuie sa fie publică, ci a unor protocoale secrete între procurori și SRI la care doar aceste două instituții au avut acces, pentru că, ce să vezi, acum protoculul și beneficiarii lui s-au cam dezumflat. Vorbim cumva despre statul de drept, despre democrație, despre independența justiției și separația puterilor în stat, sau despre dezinformare, minciună, manipulare, șantaj, abuzuri și poliție politică?

Să revenim însă și la dl Iohannis, un personaj tot mai morbid, mai grobian, care se scufundă parcă și mai mult în mocirla generată de propriile afirmații și atitudini, total neprincipiale și nedemocratice. Iată însă că ,,onorabilul” Klaus Iohannis a mai pierdut o casă din centrul istoric al Sibiului, în urma unei decizii luate de Curtea de Apel Pitești, aceștia menținând decizia magistraților de la Curtea de Apel din Brașov din noiembrie 2015. Ambele instanţe de judecată demonstrează că soţii Iohannis au dobândit cu rea-credinţă respectivul imobil, iar „vânzarea lucrului altuia în cunostinţă de cauză este nulă absolute”.

În motivarea sentinței se face referire la cauza ilicită a speței, care include fraudă la lege când actul juridic s-a încheiat cu nesocotirea unor norme imperative, în speţă cele referitoare la devoluţiunea succesorală şi cele imperative în materia competenţei teritoriale a biroului notarial. „Vânzarea lucrului altuia în cunoştinţă de cauză este nulă absolut în virtutea cunoscutului adagiu clasic `fraus omnia corrumpit` – `frauda corupe totul`. Este neîndoielnic că cerinţa potrivit căreia motivul determinant ilicit şi imoral trebuie să fie rodul scopurilor imediate ale ambelor părţi sau cealaltă parte să fi cunoscut ori, după împrejurări, să fi fost datoare să cunoască scopul mediat al celuilalt contractant, în cazul fraudei la lege”, se mai arată în motivarea sentinţei. În februarie 2016, jurnaliștii de la ,,Rise Project” au demonstrat că preşedintele Iohannis încasează în continuare bani din închirierea imobilului al cărui titlu de proprietate i-a fost anulat. Pentru conformitate, jurnaliştii au publicat răspunsul băncii ,,Raifeissen” în care se arată că instituţia bancară îi plăteşte în continuare chirie preşedintelui. Valoarea anuală a contractului de închiriere dintre Klaus Iohannis şi Raiffeisen Bank este de 60.000 de euro (sursa: ,,infoplus.ro”).

Este foarte posibil ca după această decizie să fie deschis un dosar penal care să privească familia prezidențială, lucru cu care actualul încă președinte este obișnuit, întrucât este deja cunoscut că acesta a fost în trecut învinuit într-un dosar penal. Să ne amintim că dl Iohannis afirma sus și tare că oricine este cercetat este ,,penal”. Dar ce să vezi? Printre ,,cei cinstiți” care nu mai suportă ,,penalii” lângă ei, sunt unii care și-au luat 6 case din meditații, dintre care unele cu acte false dovedite printr-o hotărâre definitivă a justiției. Chiar așa?

Atunci ce să mai spunem despre ,,faimosul” procuror Mircea Negulescu, cel care a umplut instituția condusă de madame Kovesi cu mult noroi, pe deasupra și urât mirositor, cel care recunoștea că a devenit ,,un animal de pradă care se bucură la vederea sângelui, o mașină de ucis destine, care face cu plăcere toate astea”! Și, o altă bombă dezvăluită de jurnaliști adevărați, nu propagandiști de doi lei: ,,Binomul a încercat în 2013, folosind un politist DNA, sa-l prinda în flagrant pe Liviu Dragnea cu o notă secretă a SRI despre activitatea TEL DRUM Teleorman. Flagrantul a fost ratat, iar ofițerul DNA inculpat. Omul a denunțat că procurorul Marin Nicolae l-a amenințat să declare fapte neadevărate despre Liviu Dragnea. Generalul SRI Florian Coldea a desecretizat nota și i-a servit-o lui Kovesi în dosarul 435/P/2012”, se arată într-un fragment dintr-o anchetă realizată de jurnaliștii de pe ,,luju.ro” (Lumea Justiției).

Căci iată, în momente de mare agitație și încordare pentru Sistem, cea mai mare parte a mass-media dormea, nu auzea, nu investiga, ba din contra, dezinforma, manipula, mințea și chiar îndemna la răzmeriță. Dar o dată cu spargerea Binomului și zdruncinarea Sistemului, pozițiile unora dintre fervenții agitatori și propagandiști din mass-media au început să se clatine serios. Unii au căzut de pe scară (precum Mădălin Bot), iar alții și-au schimbat brusc atitudinea (vezi editorialul lui Dan Tăpălagă), astfel că după vreo 12 ani de pupincurism feroce s-au întors cu spatele și au început să critice aspru Sistemul!

Cum vă explicați toate aceste lucruri și fapte îngrozitoare domnilor și doamnelor, dragi tineri frumoși și liberi strigători de lozinci și sloganuri la comandă? Cum e cu ,,Hoții, Hoții!”, ,,Jos labele de pe DNA!”, ,,DNA să vină să vă ia!”, ,,Corupția ucide!”

Și, încă una, poate așa o punem de un nou protest: ,,Pe 22 decembrie 2016, cu trei zile înainte de Crăciun, Guvernul tehnocrat Cioloș, a legiferat `NOAPTEA CA HOȚII`, dând pe șestahce, un tun de 4 miliarde de euro. Mai exact, au acordat prin Hotărâre de Guvern, contracte de 4 miliarde de euro unor firme germane și olandeze pentru achiziția de corvete pentru Armata Română. Deși era interimar încă din 11 decembrie, Guvernul Cioloș a încălcat flagrant legile statului român întrucât nu avea voie să emită astfel de hotărâri în perioadă de interimat și nici vorbă să acorde contracte cu sume fabuloase, fără acordul Parlamentului României. Acum, oare românii or să iasă în stradă să protesteze la adresa Guvernului Cioloș pentru tunul de 4 MILIARDE DE EURO?!!! Sau pentru că erau tehnocrații lui Iohannis, au voie să dea câte tunuri vor, ”NOAPTEA CA HOȚII”!!! Iohannis a făcut tot posibilul ca noul Guvern să fie instalat după Crăciun, pentru ca Cioloș să poată acorda prin încredințare directă, un contract uriaș de 4 miliarde de euro către două firme din Olanda și Germania”, se arată pe ,,recentNews.ro”.
La finalul acestui episod vă propun să reflectați asupra mesajului trimis de Călin Popescu Tăriceanu, unul dintre puținii politicieni cu un discurs echilibrat, curajos, realist și patriotic:

,,Ne aflăm într-un moment de cotitură pentru România, în care instituțiile de forță -nedemocratice – încearcă sa devina stat în stat și să decidă politica economică, socială, politica de investiții și chiar cea externă. Spre asta ne îndreptăm. În curând, vom vedea DNA anchetând parlamentari și miniștri pentru că au decis să crească salariul minim sau pentru că au decis să înăsprească politica fiscală față de multinaționalele care își exportă profitul. Deja se fac pași în acest sens, sub oblăduirea președintelui Iohannis”. Că bine mai zicea Petre Țuțea: ,,Statul acesta îi apără pe străini de noi. Ca-n colonii”. Dar, #rezist!

Acesta este un pamflet și trebuie tratat ca atare. Și asta nu e totul. Voi reveni curând… Al vostru,

Romulus Dan BUSNEA

De citit!

Acțiune a polițiștilor pentru combaterea delictelor silvice în județul Bacău

La data de 30 martie a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol Bacău au desfășurat o operațiune amplă în întreg județul, având ca scop prevenirea și combaterea delictelor silvice și a transportului ilegal de materiale lemnoase.În timpul...

Polițiștii rețin un șofer după un accident rutier provocat sub influența alcoolului

La data de 31 martie a.c., în jurul orei 17:30, polițiștii de la Secția 2 Poliție Rurală Moinești au fost alertați cu privire la un accident rutier survenit în localitatea Pîrjol.Din investigațiile preliminare, s-a stabilit că un bărbat în...

Dosar penal deschis după ce un minor a fost depistat conducând un motociclu fără permis, încredințat de tatăl său

La data de 30 martie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Bacău au interceptat un incident în localitatea Cleja, pe DN2 - E85, unde un tânăr în vârstă de 17 ani era surprins conducând un motociclu neînregistrat și fără...