miercuri 22 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăActualitateInfractionalDosare penale pentru...

Dosare penale pentru abateri la regimul circulaţiei

La nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău, în primele 6 luni din anul 2019, au fost întocmite 199 de dosare penale sub aspectul conducerii unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, cu 23 de dosare penale mai multe decât în primele 6 luni din anul 2018. În aceeaşi perioadă, s-a înregistrat un număr de 17 accidente grave ce au avut ca principală cauză generatoare, consumul de alcool, acelaşi număr fiind înregistrat şi în anul 2018.

În perioada 05 iulie (ora 14.00) – 08 iulie (ora 06.00), la nivelul Serviciului Rutier, s-a organizat o acţiune pe linia respectării prevederilor legale privind consumul de bauturi alcoolice. Poliţiştii au utilizat aparatele etilotest, etilometru și drugtest, pentru depistarea și sancționarea celor aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

În urma desfăşurării acţiunii, poliţiştii au constatat 16 infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere, au aplicat un număr de 591 sancţiuni contravenţionale, au reţinut 114 permise de conducere şi au retras 20 de certificate de înmatriculare. În cadrul acţiunii poliţiştii au efectuat peste 850 de testări etilotest.

La data de 5 iulie a.c, în jurul orei 17.30, poliţiştii Serviciului Rutier au depistat, în flagrant, un bărbat de 32 ani, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 119 B, în interiorul comunei Luizi Călugara, aflându-se sub influenţa alcoolului.

Bărbatul în cauză a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat şi i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.

De asemenea, la aceeaşi dată, poliţiştii au depistat un bărbat de 47 ani, în timp ce conducea un autoturism pe DN 2F, în afara localităţii Orbeni, având o concentraţie de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorului auto i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei şi ulterior, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Bacău au depistat în trafic, la data de 5 iulie a.c., în jurul orei 23.00, un bărbat de 35 ani, din Bacău, în timp ce conducea un autoturism pe strada Tecuciului, aflandu-se sub influenţa alcoolului.

În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a indicat valoarea de 1,22 mg/l alcool pur în aerul expirat şi i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.

La data 6 iulie a.c., în jurul orei 07.30, poliţiştii oneşteni, au depistat un tânăr de 20 ani, din comuna Gura Văii, în timp ce conducea un autoturism pe strada Avântului, aflându-se sub influenţa alcoolului.

Tânărul în cauză a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat şi i s-au recoltat mostre biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.

Poliţiştii reamintesc conducătorilor auto:

Alcoolul şi volanul sunt incompatibile!

Consumul de alcool reprezintă una din cauzele încă frecvente de conturbare a capacităţii de conducere, deşi există tendinţa de a se subestima rolul său.

De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele.

Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor.

Legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală!

De citit!

Tânăr reținut pentru tâlhărie în orașul Comănești

La data de 29 martie a.c., sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Moinești, polițiștii din cadrul Poliției orașului Comănești au pus în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de tâlhărie. Un tânăr...

Bărbat din Onești amendat de două ori în aceeași zi pentru depășirea limitelor de viteză

În data de 30 martie a.c., în jurul orei 08:30, un echipaj de poliție din cadrul Biroului Rutier Onești a depistat un conducător auto în vârstă de 44 de ani, pe Calea Brașovului din localitate, în timp ce conducea...

Traficant de droguri prins în flagrant

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, în colaborare strânsă cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, au desfășurat o operațiune de amploare ce a condus la documentarea activității infracționale a trei persoane implicate în traficul...