Două electrocasnice fără de care nu poți trăi cu adevărat

Nu e nimic exagerat. Desigur, poți să trăiești și fără uscatorul electric de rufe și fără mașina de spălat vase, dar aia nu este viață. Nu în timpurile acestea!

“Ce mare lucru să spăl două-trei farfurii, acolo!” Vorba asta am auzit-o de la multa lume și chiar și eu am spus-o înainte să-mi iau mașina de spălat vase. Alea două-trei farfurii s-au făcut a doua zi șase, peste încă o zi s-au făcut nouă și, într-o săptămână nu mai aveam loc nici în chiuvetă, nici pe blatul din bucătărie.

Pentru că se iviseră niște zile din acelea în care ajungi acasă doar ca să dormi. Și am zis ca le spăl mâine, poimâine, și, uite așa, în câteva zile nu doar că nu mai aveam loc în bucătărie, dar mai și mirosea de-mi muta nasul.

Prima soluție, mai ales din cauza spațiului destul de redus din bucătărie, a fost să-mi iau o mașină mică. Ziceam că o să-mi ajungă. S-a dovedit că nu. Dacă e să vă luați o mașină de spălat vase, mai bine luați din prima una mare, cu două rânduri de rafturi. E mai de folos decât, de exemplu, un mixer. Bagi vasele și-ți vezi de treabă. Oale, tacâmuri, pahare, toate vor străluci și nu vei mai avea nici o grijă. Iar dacă aveți pisici, o să le placă să lenevească pe mașină, în timp ce aceasta funcționează!

Un alt lucru care nu trebuie să vă lipsească este uscătorul electric de rufe. Da, știu, o să vă amăgiți că nu aveți nevoie, că unul clasic pe care să vă atârnați hainele pe balcon este suficient, ca nu dați banii pe prostii, mai bine cumpărați altceva.

Nu știți ce pierdeți! Mai ales dacă nu aveți balcon sau ați transformat balconul în spațiu interior! Un uscător de rufe, la fel ca și mașina de spălat vase, va scoate din necazuri și va eliberează o mulțime de timp și de spațiu. Scoateți rufele din mașina de spălat și le puneți în uscător, apăsați pe buton si în scurt timp se rezolvă.

Nu mai sunt probleme cu stropii care se scurg, cu rufele care îngheață iarna, cu vântul care le fură, cu praful care se poate depune pe haine…

Ca să nu mai spun că și pisicile le apreciază. mai mult decât mașinile de spălat vase!