duminică, septembrie 24, 2023

Extraordinarele beneficii ale fisticului

Fisticul, un membru al familiei caju, este...

Cum întâmpinăm Marea Foamete?

Timpurile se schimbă, dragii moșului, și ceea...

Ce trebuie să știi când cumperi cărți vechi

Din cauza pandemiei, a restricțiilor, a întregii...

Doua noi drumuri judetene intra in reabilitare

ActualitateDoua noi drumuri judetene intra in reabilitare
- Advertisement -

Joi, 27 iunie 2019 au fost demarate lucrările de execuție pentru încă două tronsoane de drum județean din Bacău. Este vorba despre DJ 117 Poduri care face legătura între Moinești – Poduri- Berzunți – Livezi, cu termen de proiectare și execuție de 21 de luni și DJ 123, care face legătura între Dărmănești – Sălătruc – până la limita județului Harghita, cu termen de execuție de 24 de luni. Drumul străbate formațiunea muntoasă a Nemirei, traseul fiind, pe cea mai mare parte a acestuia, în imediata vecinătate a râului Uz și face legătura cu județul Harghita.

De drumurile reabilitate și modernizate vor beneficia un număr de aproximativ 28 000 de locuitori dar și turiști care tranzitează zona.
Valoarea lucrărilor de reabilitare și modernizare pentru cele două tronsoane de drum se ridică la peste 31 de milioane de lei, finanțarea fiind asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

”Mă bucur că suntem împreună într-un moment important pentru viața locuitorilor din comuna Poduri. Semnăm astăzi contractul de proiectare și execuție pentru cel de-al patrulea obiectiv din cele șapte, finanțate prin PNDL. Vorbim despre 4,2 kilometri de drum care vor fi reabilitați și modernizați în aproximativ 21 de luni. Acest proiect se adaugă eforturilor pe care Consiliul Județean Bacău le-a depus în ultimii doi ani, reușind din fonduri proprii reabilitarea a mai bine de 5 kilometri de drum, la care se adaugă încă 2 kilometri și 6 poduri care acum sunt în procedura de licitație. Aș dori să mulțumesc echipei care a contribuit la succesul proiectului de astăzi, echipă compusă din parlamentarii de Bacău care ne-a sprijinit în toate fazele implementării acestui proiect, echipei reprezentată de domnul subprefect Valentin Ivancea, colegilor din Consiliul Județean și Consiliul Local”, a declarat președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu.

Cel de-al doilea drum pentru care a fost semnat contractul de execuție, DJ 123 va fi reabilitat pe o lungime de 6,3 kilometri între localitățile Dărmănești și Sălătruc. „Vorbim despre lucrări complexe care includ consolidarea acostamentelor, amenajări pentru scurgerea apei, construirea a două poduri și podețe, precum și lucrări pentru siguranța circulației și a pietonilor”, a precizat Sorin Brașoveanu.

Europarlamentarul Dragoș Benea, aflat astăzi în teren a punctat faptul că: ”este o investiție care mărește atractivitatea turistică a zonei pentru că în acest fel înțelegem noi să aducem plusvaloare regiunii – investind în infrastructură și finalizându-ne proiectele”.

Alte titluri