marți 20 februarie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...

Doua nume

Doua nume imi staruie, de cateva zile, in minte, colege de scoala primara, M. si R. Nu mai stiu nimic acum de ele, colegele mele, imi amintesc insa ca radeam impreuna, doar eu cu M sau cu R ori toate trei pe drumul catre casa odata terminate orele si-mi amintesc o vaga neintelegere a faptului ca atunci cand alegeam sa merg cu ele, la brat, catre casa sau chiar acasa pentru cateva ore de joaca, nici un alt coleg nu dorea sa ne mai insoteasca.

Nu intelegeam atunci si nici ca-mi pasa de alegerea celorlalti, imi amintesc doar ca drumul imi era la fel de plin de nebunii copilaresti ca in oricare alta zi in care, la brat, m-ar fi insotit un oricare alt coleg. La ore, acum mi se recladesc imagini dupa imagini, M si R stateau intotdeauna izolate, iar in pauze, lipite de vreun calorifer pe culoarele scolii, ignorate sau hulite de cei de varsta lor. Nu aveau rezultate remarcabile, iar educatoarea, o doamna pe care am iubit-o de altfel nespus, nu parea sa aiba vreo problema cu asta, parea sa aiba insa mereu cate o observatie de facut mai mult lor decat celorlati copii ca deranjeaza… Continuarea, aici.

De citit!

Este!

Cafea este, luna e-n forma de piscot iar, greierasii fac in ciuda toamnei: “am schimbat oleaca treaba, am cantat, dar nu degeaba!”.Tot atatea motive bune de trezit si jucat pe degete... Continuarea, aici.

Septembrie

Am avut bucuria de a spune buna dimineata, toamnei, de la munte. Ce grozav, ce grozav, muntele reflectandu-se odata cu toamna in ceasca de cafea, lume multa, buna si frumoasa alaturi si ceva amintiri pentru mai tarziu.Dau binete...

Margele

In zilele de marti, diminetile se masoara in cel putin trei ceasuri bune, iar de n-or fi asa primele trei, le numaram pe urmatoarele, le facem margele ceasurile de marti, le punem in sirag si numaram la ele.La fel...