miercuri 24 aprilie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăActualitateInfractionalDouă persoane au...

Două persoane au fost reţinute de procurorii DIICOT Bacău pentru trafic de droguri de risc

Potrivit unui comunicat al DIICOT, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bacău au dispus reţinerea pentru 24 de ore a doi inculpaţi, unul pentru trafic de droguri de risc şi deţinere de droguri de risc pentru consum propriu, iar cel de-al doilea pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc.

În sarcina primului inculpat s-a reţinut că, în perioada 14 – 20 octombrie 2023, a deţinut pentru consum propriu şi în scop de comercializare cantitatea de 3,41 kilograme rezină de canabis, sub formă de fragmente de substanţă solidă (plăci) şi fragmente de plăci, precum şi 0,85 kilograme fragmente de plante de canabis (inflorescenţe şi tulpini).

Vineri, i-a dat celui de-al doilea inculpat 93,5 grame rezină de canabis, pentru comercializare, moment în care s-a realizat prinderea acestora în flagrant.

Cu ocazia percheziţiei domiciliare efectuate la locuinţa primului inculpat au fost identificate şi ridicate cantităţile de 3,32 kilograme rezină de canabis (formată din 35 de plăci cu masa de circa 100 grame fiecare, ambalate în folii din material plastic) şi 0,850 kilograme canabis (inflorescenţe şi tulpini).

În cursul zilei de sâmbătă a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bacău cu propunerea de arestare preventivă a inculpaţilor, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activităţile judiciare au fost realizate împreună cu poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul DIICOT şi Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

De citit!

Stagiu de pregătire de autoapărare pentru jandarmii celor două unități din Bacău

Timp de o săptămână, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău și ai Grupării de Jandarmi Mobile Bacău au participat la un stagiu de autoapărare cu instructori ai Centrului de Autoapărare din cadrul Clubului Sportiv Dinamo București.Activitățile s-au...

Reținut de polițiști după ce a condus din nou un autoturism fără permis

La data de 26 martie a.c., polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Răcăciuni au depistat în localitatea Parava un autoturism, iar la efectuarea semnalelor regulamentare de oprire acesta a accelerat continuându-și deplasarea.               Polițiștii au procedat la urmărirea autoturismului în trafic, dar...

Demersuri importante pentru înființarea unei subunități de pompieri în comuna Hemeiuș

Într-un pas crucial spre asigurarea siguranței comunității locale, astăzi, 29 martie, a avut loc un moment semnificativ în demersul de construire a unei noi subunități de pompieri în comuna Hemeiuș.Prin predarea-primirea unui teren din domeniul public al statului, administrat...