joi, noiembrie 30, 2023

ŠKODA 1000 MB: schimbarea revoluționară de concept

ŠKODA a construit o linie de producție...

Cum și când au apărut primii roboți de bucătărie

Un robot de bucătărie este un aparat...

Două persoane au fost reţinute de procurorii DIICOT Bacău pentru trafic de droguri de risc

Fapt diversInfractionalDouă persoane au fost reţinute de procurorii DIICOT Bacău pentru trafic de droguri de risc
- Advertisement -

Potrivit unui comunicat al DIICOT, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bacău au dispus reţinerea pentru 24 de ore a doi inculpaţi, unul pentru trafic de droguri de risc şi deţinere de droguri de risc pentru consum propriu, iar cel de-al doilea pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc.

În sarcina primului inculpat s-a reţinut că, în perioada 14 – 20 octombrie 2023, a deţinut pentru consum propriu şi în scop de comercializare cantitatea de 3,41 kilograme rezină de canabis, sub formă de fragmente de substanţă solidă (plăci) şi fragmente de plăci, precum şi 0,85 kilograme fragmente de plante de canabis (inflorescenţe şi tulpini).

Vineri, i-a dat celui de-al doilea inculpat 93,5 grame rezină de canabis, pentru comercializare, moment în care s-a realizat prinderea acestora în flagrant.

Cu ocazia percheziţiei domiciliare efectuate la locuinţa primului inculpat au fost identificate şi ridicate cantităţile de 3,32 kilograme rezină de canabis (formată din 35 de plăci cu masa de circa 100 grame fiecare, ambalate în folii din material plastic) şi 0,850 kilograme canabis (inflorescenţe şi tulpini).

În cursul zilei de sâmbătă a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bacău cu propunerea de arestare preventivă a inculpaţilor, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activităţile judiciare au fost realizate împreună cu poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul DIICOT şi Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Alte titluri