miercuri 28 februarie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăActualitateDouă persoane rănite...

Două persoane rănite în explozia unui apartament

Două persoane au suferit arsuri şi o a treia a făcut un atac de panică în urma unei explozii care s-a produs, vineri, într-un apartament din municipiul Bacău, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).

Pompierii au evacuat două persoane din bloc, în timp ce alte 30 s-au autoevacuat.

“La sosirea forţelor de intervenţie, s-a constatat că, în urma exploziei produse la nivelul apartamentului, au rezultat trei victime. Două dintre acestea prezentau arsuri, iar cea de-a treia victimă, atac de panică”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Ema Tereş.

Cele trei victime au fost preluate de ambulanţele SMURD şi SAJ pentru a fi transportate la spital, în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate.

La intervenţie au participat trei autospeciale de stingere, o descarcerare şi o autospecială de primă intervenţie şi comandă, ambulanţe SMURD şi de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean.

Urmează ca pompierii să stabilească ce a cauzat deflagraţia.

Explozia care a avut loc, vineri, într-un apartament dintr-un bloc de pe strada Stadionului, din municipiul Bacău, a afectat 23 de locuinţe, a precizat prefectul Lucian-Gabriel Bogdănel.

Cele două victime ale deflagraţiei prezintă arsuri de gradul I şi II, pe faţă şi membre, pe 9% din suprafaţa corpului.

“A fost întreruptă alimentarea cu energie electrică şi gaz pe respectiva scară, ca măsură suplimentară de siguranţă. În acelaşi timp, va fi realizată – de îndată – revizia instalaţiilor de gaz care funcţionează în apartamentele de pe scară”, a precizat prefectul Lucian-Gabriel Bogdănel.

Potrivit sursei citate, deflagraţia s-a produs din cauza unei acumulări de gaz metan la o locuinţă de la primul etaj al imobilului.

Prefectul a convocat de urgenţă, vineri, Grupul Suport “Prăbuşiri de Construcţii, Instalaţii sau Amenajări” din cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bacău, pentru a evalua în amănunt situaţia şi a dispune măsurile necesare.

De citit!

Furt calificat: Bărbat de 30 de ani, identificat și reținut de polițiștii din Bacău pentru sustragerea unei geante cu documente și bani

La data de 18 februarie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Bacău au desfășurat o acțiune rapidă și eficientă, reușind să identifice și să rețină un bărbat în vârstă de 30 de ani, bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat....

Infracțiuni la regimul circulației rutiere constatate de polițiști

La data de 16 februarie a.c., polițiștii Serviciului Rutier au depistat un bărbat de 37 de ani, din județul Neamț, în timp ce conducea un autoturism cu numere de înmatriculare provizorii pe DN2-E85, în localitatea Filipești. Din verificările efectuate în...

Reținut de polițiști pentru conducere ilegală: Bărbat din Dărmănești, prins la volan cu permisul suspendat

La data de 16 februarie a.c., polițiștii din Moinești au efectuat o operațiune de rutină pe strada Tudor Vladimirescu din municipiu, care a condus la reținerea unui bărbat în vârstă de 39 de ani, originar din orașul Dărmănești. Conform...