vineri 21 iunie 2024

.

Cum alegi parchetul stratificat?

Acasă e cel mai minunat loc, iar podeaua din lemn contribuie la transformarea...

Ghidul complet al hainelor...

Vara este sezonul perfect pentru a-ți actualiza garderoba cu piese vestimentare care nu...

10 întrebări frecvente despre...

Pătrat, dreptunghiular, hexagonal, mat, lucios. Este greu să te gândești la un material...

Lucruri pe care le...

Având în vedere că aproape jumătate dintre persoanele în vârstă au nevoie de...
AcasăActualitateDouă persoane rănite...

Două persoane rănite în explozia unui apartament

Două persoane au suferit arsuri şi o a treia a făcut un atac de panică în urma unei explozii care s-a produs, vineri, într-un apartament din municipiul Bacău, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).

Pompierii au evacuat două persoane din bloc, în timp ce alte 30 s-au autoevacuat.

“La sosirea forţelor de intervenţie, s-a constatat că, în urma exploziei produse la nivelul apartamentului, au rezultat trei victime. Două dintre acestea prezentau arsuri, iar cea de-a treia victimă, atac de panică”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Ema Tereş.

Cele trei victime au fost preluate de ambulanţele SMURD şi SAJ pentru a fi transportate la spital, în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate.

La intervenţie au participat trei autospeciale de stingere, o descarcerare şi o autospecială de primă intervenţie şi comandă, ambulanţe SMURD şi de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean.

Urmează ca pompierii să stabilească ce a cauzat deflagraţia.

Explozia care a avut loc, vineri, într-un apartament dintr-un bloc de pe strada Stadionului, din municipiul Bacău, a afectat 23 de locuinţe, a precizat prefectul Lucian-Gabriel Bogdănel.

Cele două victime ale deflagraţiei prezintă arsuri de gradul I şi II, pe faţă şi membre, pe 9% din suprafaţa corpului.

“A fost întreruptă alimentarea cu energie electrică şi gaz pe respectiva scară, ca măsură suplimentară de siguranţă. În acelaşi timp, va fi realizată – de îndată – revizia instalaţiilor de gaz care funcţionează în apartamentele de pe scară”, a precizat prefectul Lucian-Gabriel Bogdănel.

Potrivit sursei citate, deflagraţia s-a produs din cauza unei acumulări de gaz metan la o locuinţă de la primul etaj al imobilului.

Prefectul a convocat de urgenţă, vineri, Grupul Suport “Prăbuşiri de Construcţii, Instalaţii sau Amenajări” din cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bacău, pentru a evalua în amănunt situaţia şi a dispune măsurile necesare.

De citit!

Percheziții într-un caz de evaziune fiscală

În cadrul acțiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratul General al Poliției Române, la data de 30 mai a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bacău au pus în...

Traficantă de droguri, reținută

La data de 30 mai 2024, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul teritorial Bacău, au documentat activitatea infracțională a unei femei, bănuită...

Prolapsul organelor pelvine: Prevenție și tratament cu ajutorul exercițiilor Kegel

Prolapsul organelor pelvine este o afecțiune care afectează multe femei, în special pe cele care au avut una sau mai multe nașteri vaginale. Această problemă apare atunci când mușchii și țesuturile care susțin organele pelvine, cum ar fi uterul,...