Doua persoane, ranite intr-un accident la Cotofanesti

Un barbat si o femeie au fost raniti intr-un accident ce a avut loc in localitatea Cotofanesti, duminica dimineata, in jurul orei 7.00.

Politistii au stabilit ca, în timp ce Gheorghe L., de 52 de ani, din județul Brașov, conducea un autoturism pe D.N. 11, în localitatea Coţofăneşti, pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum, a pierdut controlul asupra direcţiei, a pătruns pe contrasens unde a intrat în coliziune cu un autotuism condus de Mihai M., de 23 de ani, din Dărmăneşti.

În urma producerii evenimentului a rezultat vătămarea corporală a conducătorului Mihai M. și a Anei B., de 37 de ani, din județul Brașov, pasageră în autoturismul condus de Gheorghe L., care au fost transportați la Spitalul Onești pentru îngrijiri medicale, fără a fi necesară internarea lor.

Conducătorii auto a fost testați cu aparatul etilotest, iar rezultatele au fost negative și li s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcolemiei.

În cauză a fost întocmit dasar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare coporală din culpă.

Recomandări :

Pentru o călătorie sigură în condiţiile scăderii temperaturilor şi apariţiei fenomenelor meteo specific anotimpului rece, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău recomandă conducătorilor de autovehicule să respecte cu maximă stricteţe regulile de circulaţie, să circule cu viteză adaptată la condiţiile meteo-rutiere şi să aibe în vedere următoarele:

Dotarea autovehiculelor cu anvelope pentru sezonul rece.

Informarea asupra condiţiilor de deplasare pe traseul ales, precum şi despre condiţiile meteo rutiere prognozate pentru zona tranzitată.

Evitarea acţionării bruşte a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare al autovehiculului.
Echiparea autoturismului cu lopată, perie/mătură, racletă, sac cu sare/nisip şi lanţuri.

Asigurarea unei rezerve de combustibil, apă, hrană, haine groase, pături, medicamente, un telefon mobil pe care să-l folosiţi în caz de urgenţă, apelând cu mult calm numărul de urgenţă 112, precum şi un încărcător/baterie de rezervă.

Utilizarea luminilor de întâlnire şi pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri şi a celor de ceaţă în cazul apariţiei acestui fenomen.

Păstrarea unei distanţe mai mare faţă de autovehiculele care circulă în faţă.

Respectarea indicaţiile agenţilor de circulaţie şi a lucrătorilor de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, în cazul interzicerii temporare a circulaţiei pe unele sectoare de drum, pentru facilitarea intervenţiei echipajelor de deszăpezire şi a autosalvărilor.