luni 15 aprilie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăFapt diversDoua persoane, ranite...

Doua persoane, ranite intr-un accident la Cotofanesti

Un barbat si o femeie au fost raniti intr-un accident ce a avut loc in localitatea Cotofanesti, duminica dimineata, in jurul orei 7.00.

Politistii au stabilit ca, în timp ce Gheorghe L., de 52 de ani, din județul Brașov, conducea un autoturism pe D.N. 11, în localitatea Coţofăneşti, pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum, a pierdut controlul asupra direcţiei, a pătruns pe contrasens unde a intrat în coliziune cu un autotuism condus de Mihai M., de 23 de ani, din Dărmăneşti.

În urma producerii evenimentului a rezultat vătămarea corporală a conducătorului Mihai M. și a Anei B., de 37 de ani, din județul Brașov, pasageră în autoturismul condus de Gheorghe L., care au fost transportați la Spitalul Onești pentru îngrijiri medicale, fără a fi necesară internarea lor.

Conducătorii auto a fost testați cu aparatul etilotest, iar rezultatele au fost negative și li s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcolemiei.

În cauză a fost întocmit dasar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare coporală din culpă.

Recomandări :

Pentru o călătorie sigură în condiţiile scăderii temperaturilor şi apariţiei fenomenelor meteo specific anotimpului rece, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău recomandă conducătorilor de autovehicule să respecte cu maximă stricteţe regulile de circulaţie, să circule cu viteză adaptată la condiţiile meteo-rutiere şi să aibe în vedere următoarele:

Dotarea autovehiculelor cu anvelope pentru sezonul rece.

Informarea asupra condiţiilor de deplasare pe traseul ales, precum şi despre condiţiile meteo rutiere prognozate pentru zona tranzitată.

Evitarea acţionării bruşte a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare al autovehiculului.
Echiparea autoturismului cu lopată, perie/mătură, racletă, sac cu sare/nisip şi lanţuri.

Asigurarea unei rezerve de combustibil, apă, hrană, haine groase, pături, medicamente, un telefon mobil pe care să-l folosiţi în caz de urgenţă, apelând cu mult calm numărul de urgenţă 112, precum şi un încărcător/baterie de rezervă.

Utilizarea luminilor de întâlnire şi pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri şi a celor de ceaţă în cazul apariţiei acestui fenomen.

Păstrarea unei distanţe mai mare faţă de autovehiculele care circulă în faţă.

Respectarea indicaţiile agenţilor de circulaţie şi a lucrătorilor de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, în cazul interzicerii temporare a circulaţiei pe unele sectoare de drum, pentru facilitarea intervenţiei echipajelor de deszăpezire şi a autosalvărilor.

De citit!

Infracțiuni rutiere constatate de polițiști în trafic

La data de 27 martie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Bacău au depistat în flagrant delict, un bărbat de 38 de ani, din orașul Dărmănești, în timp ce conducea un autoturism pe strada Aleea Parcului din municipiu, aflându-se sub...

Reținut de polițiști după ce a provocat un accident rutier

La data de 26 martie a.c., în jurul orei 20.30, polițiștii Serviciului Rutier Bacău au fost sesizați cu privire la faptul că, pe DN 2F, în localitatea Traian a avut loc un eveniment rutier.               Din primele cercetări a reieșit faptul...

Urmărit internațional pentru viol, depistat de polițiștii de investigații criminale

La data de 27 martie a.c., polițiștii Serviciului Investigații Criminale Bacău au depistat în municpiul Bacău, un bărbat de 41 de ani, din comuna Asău, urmărit la nivel internațional.               Pe numele bărbatului, autoritățile judiciare din Germania au emis un...