joi, noiembrie 30, 2023

Aventuri cu veiozele de dormitor

Ah, ce mare brânză o veioză?! Nu-i...

Tot ceea ce trebuie să știi despre aparatele dentare

Aparatele dentare sunt dispozitive folosite în ortodonție...

Mici secrete ale întreținerii autovehiculelor Volkswagen Golf 4

Volkswagen Golf 4 este un autovehicul popular,...

Două secții de la Spitalul Județean de Urgență au fost închise

OrasulDouă secții de la Spitalul Județean de Urgență au fost închise
- Advertisement -

Secțiile Ortopedie și Medicină Internă de la SJU Bacău au fost închise începând cu 25.04.2020. DSP a descoperit cazuri de infecție cu Covid19 din focar extern (comunitar)

În conformitate cu adresele DSP nr. 11760 și 11762, din 25 aprilie 2020, conducerea Spitalului Județean de Urgență (SJU) Bacău a dispus închiderea secțiilor de Ortopedie și Medicină Internă din cadrul spitalului, pentru o perioadă de 14 zile începând de la data sus-menționată.

Măsura a fost instituită în urma identificării unor cazuri de infecție cu virusul Covid19, la nivelul celor două secții, cazuri evidențiate de DSP atât în urma testărilor RT – PCR, cât și după realizarea de anchete epidemiologice amănunțite în rândul unor pacienți și al familiilor acestora.

Precizăm că potrivit comunicărilor DSP amintite, cazurile de infecție descoperite în cele două secții PROVIN DIN FOCAR EXTERN (FOCAR CU DEBUT ÎN COMUNITATE ÎN DATA DE 13 APRILIE 2020, cu extindere ulterioară în respectivele secții – PACIENȚI ASIMPTOMATICI CARE NU AU RECUNOSCUT, în declarațiile pe proprie răspundere, că au avut anterior contacte cu cazuri de persoane infectate cu coronavirus).

Precizăm că, la acest moment, cazurile menționate de infecții cu Covid19 au fost izolate, ele fiind transferate – în conformitate cu procedurile în vigoare și ordinele Ministerului Sănătății – la secția „Boli Infecțioase” a SJU Bacău, precum și la Spitalul Municipal Onești, desemnat spital suport în tratarea Covid19 în județul Bacău.

Având în considerare originea externă a infecțiilor cu Covid19 înregistrate la cele două secții SJU, pe fondul extinderii comunitare a epidemiei, conducerea spitalului cere imperativ pacienților și aparținătorilor acestora să respecte întocmai regulile de igienă și protecție sanitară, precum și să ofere date clare/reale privitoare la posibile contacte anterioare cu persoane infectate.

În acest fel, arătăm responsabilitate față de semeni, dar în primul rând față de personalul medical de la SJU Bacău, ale cărui dedicare și implicare au făcut – până în prezent – diferența. Activitatea personalului medical nu trebuie periclitată de inconștiența și iresponsabilitatea nimănui!

SJU Bacău a demarat deja o anchetă internă cu privire la situația înregistrată la secția „Ortopedie”, precum și raportat la modul în care au fost implementate și respectate, la nivelul secției menționate, măsurile de siguranță sanitară impuse în contextul pandemiei de Covid19.

Alte titluri