duminică, septembrie 24, 2023

Trei trenduri pentru pasionatii de telefoane mobile

Desi nu mai este o noutate faptul...

Ce trebuie să știi când cumperi cărți vechi

Din cauza pandemiei, a restricțiilor, a întregii...

Două tinere, acuzate că au delapidat aproape 60.000 de euro

Fapt diversInfractionalDouă tinere, acuzate că au delapidat aproape 60.000 de euro
- Advertisement -

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea procurorului de caz, au finalizat cercetările în cazul unui dosar penal cu un prejudiciu de 282.000 de lei cauzat prin delapidare.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că, în perioada iunie 2016 – ianuarie 2017, două persoane, în vârstă de 32 şi 34 de ani, angajate la o casă de schimb valutar din Bacău, și-ar fi însușit pe nedrept 282.000 de lei din bugetul unității.

Pentru a justifica suma însușită, două tinere ar fi întocmit și folosit în fals documente financiar-contabile. Practic, acestea și-ar fi însușit din patrimoniul societății, prin sustrageri repetate de numerar, suma totală de aproximativ 282.000 de lei prin efectuarea de modificări în programul informatic cu privire la sumele introduse.

Bănuitele, cu o vechime de aproximativ 2 ani la locul de muncă, ar fi avut cunoştinţă despre modul de transmitere a actelor în contabilitatea centrală și modul cum erau verificate. Astfel, acestea, ar fi modificat soldul final la sfârșitul zilei, concomitent cu sustragerea sumelor respective, ori ar fi modificat soldul inițial la începutul zilei, concomitent cu sustragerea banilor.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de 282.000 de lei.

Prin probele administrate, poliţiştii de la economic au pus în mişcare acţiunea penală faţă de cele două tinere, bănuite de comiterea infracţiunii de delapidare.

Alte titluri