Dovlecei, sare grunjoasă și o tigaie ceramică unsă cu puțin ulei.
Și bineînțeles niște sos pentru înmuiat, a cărui preparare o găsiți aici. Cam atâta vă trebuie ca să încropiți o gustare rapidă, de vară. Dovleceii puteți să-i lăsati cu coajă (caz în care va trebui să-i spălați înainte de gătire), ori îi puteți curăța. Cum doriți. Îi tăiați apoi în rondele cam de 0,5 cm grosime. Întrucât conțin foarte multă apă, este bine să eliminați o parte din aceasta. Cea mai simplă metodă de a extrage apa din dovlecei (și nu numai) este cea bazată pe fenomenul de osmoză. Denumirea s-ar putea să nu fie familiară tuturor, însă metoda sigur vă este cunoscută. Nu aveți decât să presărați niște sare (grunjoasă de preferință) peste feliile de dovlecel și apoi să așteptați. În 15 – 20 de minute presiunea osmotică va “împinge” apa din celulele care alcătuiesc dovlecelul către exterior, unde concentrația sării este foarte mare. Cam așa lucrează natura, nu-i prea plac dezechilibrele. Nu aveți decât să absorbiți broboanele de “apă” ițite la suprafața feliilor cu un șervet absorbant, să întoarceți feliile de dovlecel pe partea opusă și să repetați operațiunea.
Continuarea, aici.