joi 10 octombrie 2024

.

Ce trebuie să știm...

Tractorul cu două roți este un termen generic folosit în SUA și în...

Deserturile copilăriei

Cicolata e bună, panetonele, la fel, merge și un tiramisu. Dar nimic nu...

ŠKODA 1000 MB: schimbarea...

ŠKODA a construit o linie de producție complet nouă și modernă pentru noul...

Trei trenduri pentru pasionatii...

Desi nu mai este o noutate faptul ca vietile oamenilor sunt in permanenta...
AcasăCulinarDovlecei prăjiți

Dovlecei prăjiți

207Dovleceisare grunjoasă și o tigaie ceramică unsă cu puțin ulei.

Și bineînțeles niște sos pentru înmuiat, a cărui preparare o găsiți aici. Cam atâta vă trebuie ca să încropiți o gustare rapidă, de vară. Dovleceii puteți să-i lăsati cu coajă (caz în care va trebui să-i spălați înainte de gătire), ori îi puteți curăța. Cum doriți. Îi tăiați apoi în rondele cam de 0,5 cm grosime. Întrucât conțin foarte multă apă, este bine să eliminați o parte din aceasta. Cea mai simplă metodă de a extrage apa din dovlecei (și nu numai) este cea bazată pe fenomenul de osmoză. Denumirea s-ar putea să nu fie familiară tuturor, însă metoda sigur vă este cunoscută. Nu aveți decât să presărați niște sare (grunjoasă de preferință) peste feliile de dovlecel și apoi să așteptați. În 15 – 20 de minute presiunea osmotică va “împinge” apa din celulele care alcătuiesc dovlecelul către exterior, unde concentrația sării este foarte mare. Cam așa lucrează natura, nu-i prea plac dezechilibrele. Nu aveți decât să absorbiți broboanele de “apă” ițite la suprafața feliilor cu un șervet absorbant, să întoarceți feliile de dovlecel pe partea opusă și să repetați operațiunea.

Continuarea, aici.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....