.

Pregătirile pentru Școală: Ghidul...

Chiar dacă școala abia s-a sfârșit și începe vacanța nu e greșit să...

Modă nu înseamnă să...

Moda este despre bani. Da, o să vă spună creatorii tot felul de...

Ce trebuie să știi...

Sarcina ectopică este o complicație a sarcinii în care embrionul se atașează în...

Tabletele elevilor din antichitate...

În ziua de azi, un elev cu tableta nu este o priveliște neobișnuită....
AcasăCulinarDovlecei umpluţi –...

Dovlecei umpluţi – Papoutsakia în stil personal

126Că există dovlecei umpluţi am aflat relativ târziu şi departe. Respectiv acum vreo trei – patru ani, prin insulele Mării Egee. „Papuceii” eleni (παπούτσακια – Papoutsakia) sunt umpluţi de regulă cu carne tocată de vită, iar pe deasupra sunt îmbrăcaţi într-un sos Bechamel. Cum soţia mea nu se dă în vânt după sosurile cu conţinut de făină, evit pe cât posibil preparatele cu rântaş sau care conţin făină – fie fiartă, fie prăjită. Acesta este principalul motiv pentru care dovleceii mei sunt umpluţi puţin altfel, vita fiind înlocuită cu pui, sosul Bechamel cu un amestec de brânzeturi şi dovlecelul cu … Ei, nici chiar aşa!

Continuare…