miercuri, noiembrie 29, 2023

Cum să vă îmbrăcați pentru schi și snowboard

Cel mai important lucru de reținut este...

Brățările bărbătești: Moft sau necesitate?

În general, bărbații se împacă (vorba vine...)...

Sfaturi de la Europol pentru lucrul de acasă

Europol este agenția Uniunii Europene pentru cooperare...

Dragoş Luchian: “Taxa de salubrizare nu poate creşte peste 14-15 lei în municipiul Bacău!”

OrasulDragoş Luchian: "Taxa de salubrizare nu poate creşte peste 14-15 lei în municipiul Bacău!"
- Advertisement -

Poziţia consilierilor locali şi a PNL Bacău în ceea ce priveşte propunerea de majorare a taxei de salubrizare pentru anul 2021 este una tranşantă, spune Dragoş Luchian, preşedintele Organizaţiei Municipale a PNL Bacău.

Liberalii consider că băcăuanii trebuie să ştie că, la momentul la care Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Salubrizare (A.D.I.S.) Bacău a accesat fonduri europene pentru modernizarea sistemului de colectare, transport şi depozitare a deşeurilor, fiecare primărie membră în ADIS, inclusiv municipalitatea băcăuană, şi-a asumat un grafic de creştere progresivă a taxei de salubrizare. Prin intermediul hotărârilor de consiliu local, cuantumul taxei s-a majorat anual, în mai toate comunităţile membre.

În municipiul Bacău, ultima administraţie locală, dominată de PSD, a ignorant calendarul convenit cu organismele europene şi care prevede, pentru anul 2021, un cuantum maxim de 16 lei al taxei de salubrizare. Acelaşi PSD care, în 2015, propunea o ipocrită înjumătăţire a taxei, pe care nu a aplicat-o niciodată, pentru că acest lucru ar fi fost imposibil.

“Am să fiu acelaşi om corect pe care îl cunoaşteţi: sunt de acord că serviciile publice de calitate au un cost, accept că înţelegerile cu organismele internaţionale trebuie respectate, la fel cum cred că PNL trebuie să rămână un partener corect faţă de USR-PLUS. De aceea, vom fi coreţi faţăd e toată lumea şi nu vom susţine o majorare cu niciun leu peste cei 16 prevăzuţi în calendarul oficial”, este poziţia PNL, exprimată prin vocea preşedintelui Dragoş Luchian.

Liberalii consideră că dezbaterea publică ce va avea loc astăzi la Centrul de Afaceri, pe marginea acestui subiect, este necesară şi că, în urma poziţiilor exprimate şi a negocierilor, suma pe care băcăuanii o vor avea de plătit lunar nu va depăşi 14-15 lei, indiferent de propunerea actualei administraţii locale. De altfel, liberalii nu vor susţine în consiliul local micio majorare peste această sumă!

Alte titluri