Salatele astea reci bazate pe ton la conservă și diverse alte ingrediente (paste, cartofi fierți, fasole boabe și/sau porumb, legume din supă și așa mai departe) te scot de multe ori din încurcătură, fie când ești în pană de idei, fie când ai musafiri neașteptați și nemofturoși la masă. În plus, sunt ideale de pregătit cu o seară înainte și de luat a doua zi la picnic, la grătar, la iarbă verde, la Țărănoaia, în general oriunde ați evada din monotonia cenușie și prăfuită, ori doar supraîncălzită a orașului.
Cheia acestor salate este sosul care leagă ingredientele sau dressingul dacă vrem să fim mai prețioși în exprimare. Poate fi o maioneză simplă sau diluată cu iaurt, poate fi doar o combinație de genul (ulei + oțet) sau (ulei + zeamă de lămâie), sau poate fi ceva puțin mai elaborat, nu prea sofisticat, doar cât să vină cu puțină noutate și prospețime în gust și aromă. Chiar dacă dressingul respectiv este făcut cu ierburi uscate, precum cel de mai la vale. general oriunde ați evada din monotonia cenușie și prăfuită, ori doar supraîncălzită a orașului.
Continuarea, aici.