joi 13 iunie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăCulinarDressing pentru salata...

Dressing pentru salata de cartofi cu ceapă și ton

_107 copy
Salatele astea reci bazate pe ton la conservă și diverse alte ingrediente (paste, cartofi fierți, fasole boabe și/sau porumb, legume din supă și așa mai departe) te scot de multe ori din încurcătură, fie când ești în pană de idei, fie când ai musafiri neașteptați și nemofturoși la masă. În plus, sunt ideale de pregătit cu o seară înainte și de luat a doua zi la picnic, la grătar, la iarbă verde, la Țărănoaia, în general oriunde ați evada din monotonia cenușie și prăfuită, ori doar supraîncălzită a orașului.

_108

Cheia acestor salate este sosul care leagă ingredientele sau dressingul dacă vrem să fim mai prețioși în exprimare. Poate fi o maioneză simplă sau diluată cu iaurt, poate fi doar o combinație de genul (ulei + oțet) sau (ulei + zeamă de lămâie), sau poate fi ceva puțin mai elaborat, nu prea sofisticat, doar cât să vină cu puțină noutate și prospețime în gust și aromă. Chiar dacă dressingul respectiv este făcut cu ierburi uscate, precum cel de mai la vale. general oriunde ați evada din monotonia cenușie și prăfuită, ori doar supraîncălzită a orașului.

_111

Continuarea, aici.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....