25 C
Bacău
miercuri, mai 31, 2023

Drumeții montane, plimbări cu telescaunul și aventuri 4×4 în stațiunea Slănic-Moldova

OrasulDrumeții montane, plimbări cu telescaunul și aventuri 4x4 în stațiunea Slănic-Moldova
- Advertisement -

După o perioadă grea, de izolare, distanțare socială și așteptare, generată de pandemia de coronavirus, în stațiunea Slănic-Moldova viața revine la normal. S-au redeschis structurile de primire turistice și terasele, unele au fost renovate, altele sunt în plin proces de modernizare, în vederea repunerii în circuitul turistic și balnear.

Mii de turiși au luat cu asalt stațiunea de la poalele Nemirei, mai ales în weekend-uri, pentru plimbări în natură sau pentru o cură cu ape minerale, iar alții au sosit deja la tratament, în bazele puse la dispoziție de personalul medical și administratorii unităților hoteliere.

Pasionații de drumeții montane pot admira peisajul mirific al munților, de pe cele nouă trasee montane marcate și omologate, detalii fiind prezentate pe hărțile expuse în centrul stațiunii. Doritorilor de senzații ceva mai tari, în fiecare weekend, administrația pârtiei de schi ,,Nemira” pune la dispoziția turiștilor telescaunul din dotare, pentru plimbări la înălțime și popasuri în poiana aflată la peste 700 metri altitudine.

Pentru iubitorii de aventuri 4×4, Asociația Club Sportiv Off-Road ,,Dacii Liberi” din Bacău, organizează și anul acesta, pentru a șasea oară consecutiv, prima etapă a Campionatului Național de Off-Road, Trofeul ,,Dacii Liberi”. Din cauza Covid-19, întrecerile mașinilor rezistente și puternice, care ar fi trebuit să aibă loc între 28 – 31 mai, au fost reprogramate în perioada 16 – 19 iulie.

Alte două importante evenimente anuale, unul cultural-artistic iar celălalt sportiv, au fost amânate pentru anul 2021. Este vorba despre Rezidența artistică internațională ,,In Context Slănic-Moldova” și Concursul internațional de alergare montană ,,Legendele Nemirei”.

Romulus-Dan BUSNEA

Alte titluri