duminică 19 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăOrasulDrumeții montane, plimbări...

Drumeții montane, plimbări cu telescaunul și aventuri 4×4 în stațiunea Slănic-Moldova

După o perioadă grea, de izolare, distanțare socială și așteptare, generată de pandemia de coronavirus, în stațiunea Slănic-Moldova viața revine la normal. S-au redeschis structurile de primire turistice și terasele, unele au fost renovate, altele sunt în plin proces de modernizare, în vederea repunerii în circuitul turistic și balnear.

Mii de turiși au luat cu asalt stațiunea de la poalele Nemirei, mai ales în weekend-uri, pentru plimbări în natură sau pentru o cură cu ape minerale, iar alții au sosit deja la tratament, în bazele puse la dispoziție de personalul medical și administratorii unităților hoteliere.

Pasionații de drumeții montane pot admira peisajul mirific al munților, de pe cele nouă trasee montane marcate și omologate, detalii fiind prezentate pe hărțile expuse în centrul stațiunii. Doritorilor de senzații ceva mai tari, în fiecare weekend, administrația pârtiei de schi ,,Nemira” pune la dispoziția turiștilor telescaunul din dotare, pentru plimbări la înălțime și popasuri în poiana aflată la peste 700 metri altitudine.

Pentru iubitorii de aventuri 4×4, Asociația Club Sportiv Off-Road ,,Dacii Liberi” din Bacău, organizează și anul acesta, pentru a șasea oară consecutiv, prima etapă a Campionatului Național de Off-Road, Trofeul ,,Dacii Liberi”. Din cauza Covid-19, întrecerile mașinilor rezistente și puternice, care ar fi trebuit să aibă loc între 28 – 31 mai, au fost reprogramate în perioada 16 – 19 iulie.

Alte două importante evenimente anuale, unul cultural-artistic iar celălalt sportiv, au fost amânate pentru anul 2021. Este vorba despre Rezidența artistică internațională ,,In Context Slănic-Moldova” și Concursul internațional de alergare montană ,,Legendele Nemirei”.

Romulus-Dan BUSNEA

De citit!

Traficant de droguri prins în flagrant

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, în colaborare strânsă cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, au desfășurat o operațiune de amploare ce a condus la documentarea activității infracționale a trei persoane implicate în traficul...

Cum să alegi între “Creditul până la salariu” și “Creditul instant pe card”: Ghidul complet

În lumea financiară din ziua de azi, opțiunile de împrumut sunt variate și adaptate la nevoile individuale ale fiecăruia. Două dintre cele mai populare forme de credit sunt "Creditul până la salariu" și "Creditul instant pe card". Fiecare dintre...

Stagiu de pregătire de autoapărare pentru jandarmii celor două unități din Bacău

Timp de o săptămână, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău și ai Grupării de Jandarmi Mobile Bacău au participat la un stagiu de autoapărare cu instructori ai Centrului de Autoapărare din cadrul Clubului Sportiv Dinamo București.Activitățile s-au...