Spre deosebire de alte gemuri și dulcețuri care se pot pregăti doar “în sezon”, o dulceață de morcovi nu necesită o perioadă anume a anului. Morcovi avem la îndemână din ianuarie până în decembrie, cu o abundență deosebită în ianuarie-februarie, mai-iunie ori septembrie (studenții știu de ce).
Morcovii sunt mult mai ușor de pregătit pentru dulceață în comparație cu cireșele, vișinele, caisele, prunele ori gutuile. Trebuie doar curățați, spălați și mărunțiți, neavând sâmburi precum fructele sâmburoase și nici cotoare (casa semincieră) precum merele, perele sau gutuile. Ca urmare și “pierderile tehnologice” vor fi mai reduse. Nici necesarul de zahăr nu este exagerat…
O problemă ar reprezenta-o faptul că nu numai iepurii jinduiesc după morcovi, ci și alte specii, care pot deveni agresive dacă încerci să le iei morcovul de la gură. 😀
Articolul integral, AICI.