sâmbătă 22 iunie 2024

.

Tot ce trebuie să...

Până acum vreo 10-15 ani, ca să-ți vinzi mașina în România trebuia să...

Cum comunicarea asertivă conduce...

În orice mediu profesional, comunicarea eficientă este cheia succesului. Dar când vine vorba...

Gestionarea intoleranței la lactoză...

Intoleranța la lactoză și osteoporoza sunt două probleme de sănătate care afectează milioane...

Creșterea gradului de siguranță...

În contextul creșterii criminalității și al nevoii sporite de siguranță, proprietarii de locuințe...
AcasăCulinarDulceață de morcovi

Dulceață de morcovi

Spre deosebire de alte gemuri și dulcețuri care se pot pregăti doar “în sezon”, o dulceață de morcovi nu necesită o perioadă anume a anului. Morcovi avem la îndemână din ianuarie până în decembrie, cu o abundență deosebită în ianuarie-februarie, mai-iunie ori septembrie (studenții știu de ce).

_218

Morcovii sunt mult mai ușor de pregătit pentru dulceață în comparație cu cireșele, vișinele, caisele, prunele ori gutuile. Trebuie doar curățați, spălați și mărunțiți, neavând sâmburi precum fructele sâmburoase și nici cotoare (casa semincieră) precum merele, perele sau gutuile. Ca urmare și “pierderile tehnologice” vor fi mai reduse. Nici necesarul de zahăr nu este exagerat…

_201

O problemă ar reprezenta-o faptul că nu numai iepurii jinduiesc după morcovi, ci și alte specii, care pot deveni agresive dacă încerci să le iei morcovul de la gură. 😀

_204

Articolul integral, AICI.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....