luni 4 noiembrie 2024

.

Ce fel de mașină...

N-ai câștigat la loto, nu ai părinții milionari, banii nu te dau afară...

Câteva trucuri utile pentru...

Mulți factori fac ca dinții să-și piardă strălucirea. Anumite alimente vă pot păta...

Vrei să porți ruj...

A folosi ruj întunecat poate fi intimidant. Dar poate avea, de asemenea, un...

Tot ceea ce trebuie...

Majoritatea autovehiculelor diesel sunt prevăzute cu un filtru de particule.Este posibil să fi...
AcasăCulinarE periculos să...

E periculos să gătim cu alcool?

O întrebare cu care mă întâlnesc suficient de des, fie pe blog, fie în social media, cât să îi acord un răspuns mai detaliat.

Un prim răspuns, la fel de incomplet ca și întrebarea din titlu, ar fi: “Da. E periculos, să gătim, în general.” Gătitul implică utilizarea unor unelte, dispozitive, instalații, materii prime și materiale care ne pot pune în pericol integritatea corporală, sănătatea și chiar viața. Ne putem tăia (cu cuțitul sau satârul), ne putem înțepa (chiar și cu banala furculiță), ne putem opări (cu abur, ulei, supă), ne putem alege cu arsuri (de la obiectele încinse cu care venim – voluntar sau cel mai adesea involuntar – în contact: oale, tigăi, plite încinse ș.a.m.d.), ne putem intoxica sau chiar otrăvi (cu alimente alterate, infestate cu bacterii – salmonella, de ex., ori cu toxine – ciuperci, pește fugu ș.a.). La o adică ne poate cădea în cap și tavanul bucătăriei. În concluzie, gătitul e periculos. La fel ca orice altă ocupație. Statistic vorbind – și nu numai – până și statul degeaba este periculos…

 
104
 

Articolul integral, AICI.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....