duminică 23 iunie 2024

.

Explorând marele necunoscut. Ce...

Campingul este una dintre cele mai captivante și conectate modalități de a petrece...

Cum să îți hidratezi...

Toată lumea folosește o cremă de față în mod regulat, dar tu știi...

Decorator interior sau designer...

Decorarea interioară este arta de a decora o cameră, ca să arată bine,...

Plastilina: de la o...

Plastilina este un material de modelare asemănător chitului, făcut din săruri de calciu,...
AcasăOrasulE85 s-a inchis...

E85 s-a inchis pentru traficul greu intre Bacau si Roman

Circulatia pentru maşini de tonaj greu a fost restrictionata pe drumul către Roman, până se vor debloca drumurile spre Suceava şi Iaşi, în puncte de pe raza judeţelor respective.

La ora 18.30, a avut loc o videoconferinţă a ministrului Administraţiei şi Internelor Mircea Duşa cu prefecţii pentru analiza situaţiei provocate de fenomenele meteorologice nefavorabile şi a măsurilor aplicate, în ţară fiind multe drumuri naţionale şi, mai ales, judeţene cu circulaţie restricţionată şi chiar blocate.

Urmare a ninsorilor abundente din ultimele ore, în judeţul Bacău, nu sunt drumuri blocate, însă a fost îngreunată circulaţia pe următoarele drumuri judeţene:
DJ 252 între localităţile Bibireşti – Buhoci;
DJ 252 C între localităţile Corbasca – Gherdana;
DJ 243 B între localităţile Parincea – Năstăseni – Poieni;
DJ 241 F între localităţile Lehancea – Giurgiuana;
DJ 252 B între localităţile Viforeni – Bărtăşeşti.

Circulaţia a fost întreruptă, punctual, pentru scurt timp, pe tronsoane de drum judeţean în zona Traian, Lipova şi Corbasca, unde s-a intervenit operativ cu utilaje ale Serviciului Public Judeţean de Drumuri Bacău şi ale Comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă.

Pe drumul naţional DN 2, spre Vaslui, a fost trimisă, din dispoziţia prefectului Claudiu-Octavian Şerban, o autospecială cu răspânditor şi lamă pentru a interveni în deblocarea unei porţiuni aflate pe raza judeţului Vaslui la graniţa cu judeţul Bacău, în dreptul localităţii Dragomireşti.

Nu au fost situaţii de persoane izolate sau blocate în trafic, în zonele afectate intervenindu-se cu echipaje ce au preluat cetăţenii aflaţi în trafic, până la degajarea drumurilor.

Potrivit prognozelor meteo actualizate, în judeţul Bacău, ninsorile vor înceta în jurul orei 24.00, în această noapte, în zona spre Roman şi Vaslui urmând a se mai înregistra vânt de intensitate medie, ce va scădea dimineaţă până la viteza de 7m/s. Ninsoarea se va opri în următoarele 2 zile şi 2 nopţi, când se vor înregistra temperaturi foarte scăzute, până la -18°C, chiar -20° C.

În aceste condiţii nefavorabile, prefectul Claudiu-Octavian Şerban a dispus restricţionarea circulaţiei pentru maşini de tonaj greu, pe drumul către Roman, până se vor debloca drumurile spre Suceava şi Iaşi, în puncte de pe raza judeţelor respective. Astfel, toate maşinile de peste 7,5 tone ce vin în această noapte dinspre Bucureşti şi merg spre Roman vor rămâne în Bacău până mâine dimineaţă.

De asemenea, în această noapte se va acţiona cu toate utilajele Direcţiei Regionale Drumuri şi Poduri Iaşi – Secţia Bacău, Serviciului Public Judeţean de Drumuri Bacău şi ale Comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă pe toate drumurile din judeţ pentru degajarea zăpezii, în special pe tronsoanele de drum mai afectate, spre Roman şi Vaslui.

Echipajele de intervenţie ale SMURD, Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Gruparea Mobilă de Jandarmi, sunt pregătite de acţiune operativă, în scopul salvării de persoane şi deblocării căilor de acces, iar Direcţia de Sănătate Publică, Serviciul Judeţean de Ambulanţă, spitalele din judeţ sunt pregătite pentru preluarea posibililor cetăţeni aflaţi în nevoie.
Prefectul Claudiu-Octavian Şerban a solicitat echipelor de intervenţie ale E-ON Electrica şi E-ON Gaz, să acţioneze operativ în caz de avarii, pentru remedierea în cel mai scurt timp a problemelor de alimentare cu energie electrică sau termică.

CET Bacău are asigurat necesarul de combustibil pentru alimentarea cu gaze naturale până în primăvară, în luna martie, în prezent nefiind probleme în acest sens.

De citit!

Percheziții într-un caz de evaziune fiscală

În cadrul acțiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratul General al Poliției Române, la data de 30 mai a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bacău au pus în...

Traficantă de droguri, reținută

La data de 30 mai 2024, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul teritorial Bacău, au documentat activitatea infracțională a unei femei, bănuită...

Prolapsul organelor pelvine: Prevenție și tratament cu ajutorul exercițiilor Kegel

Prolapsul organelor pelvine este o afecțiune care afectează multe femei, în special pe cele care au avut una sau mai multe nașteri vaginale. Această problemă apare atunci când mușchii și țesuturile care susțin organele pelvine, cum ar fi uterul,...