marți 20 februarie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăActualitateEditura Magic Print...

Editura Magic Print din Onesti s-a intors cu tolba plina de premii de la Salonul International de Carte de la Chisinau

Cu ocazia marii sarbatori dedicata limbii romane, ce are loc in fiecare an la 31 august pe ambele maluri ale Prutului, Biblioteca Nationala a Republicii Moldova din Chisinau a organizat cea de-a XXII-a editie a Salonului International de Carte, manifestare culturala de anvergura internationala, desfasurata în perioada 31 august – 3 septembrie 2013, sub inaltul patronaj al UNESCO si al Primei Doamne a Republicii Moldova, Margareta Timofti.

La editia curenta a Salonului au fost prezentate peste 6 mii de titluri de carti, editate in cele 20 de tari participante, printre care Romania, SUA, Marea Britanie, Turcia, Germania, Rusia, Cehia, Polonia, Elvetia, Tadjikistan s.a.

Programul Salonului International de Carte a inclus ateliere de creatie, o masa rotunda consacrata politicilor editoriale actuale, expozitii de grafica de carte, pictura si ex-libris, un atelier de traducere cu participare internationala, o serata muzicala sustinuta de tenorul Mihai Munteanu, Artist al Poporului din Republica Moldova, alte momente cultural-artistice.

Printre cele 300 de edituri prezente, s-a numarat si Editura si Tipografia Magic Print din municipiul Onesti, care prin salba de premii obtinute, demonstreaza inca o data valoarea si calitatea lucrarilor realizate, ce poarta atat numele unor autori consacrati, cat si ale unor publicisti si eseisti, care s-au pus cu toata daruirea si pasiunea in slujba cuvantului scris. Iata si premiile decernate:

Premiul Ilie Gravorul
Editura Litera pentru cartea Ion Creanga; Corneliu Stoica Târgul anilor romantici. Editura Magic Print Onesti

Premiul Arta cartii
Dlui Fuego pentru cartea Grigore Vieru, colectia Regal de poezie, Asociatia culturala REGAL D’ART
Editura Magic Print Onesti. Constantin Tudose Portile de lemn ale satului, Portile sufletului

Premiul Firul cu plumb
Fabian Anton Personalitati ale Francomasoneriei din România, Editura Magic Print Onesti

Premiul Istoria locala
Iurie Colesnic Chisinaul si chisinauienii, Tip. Elena. V. I.
Editura Axis Libri pentru cartea Caragiale si Galatul
Biblioteca V. A. Urechia Galati Oameni în memoria Galatului
Romulus – Dan Busnea Povestea unui colt de rai Slanic – Moldova. Editura Magic Print Onesti

Demn de remarcat este faptul ca istoricul Corneliu Stoica (Targu-Ocna) si publicistul Romulus – Dan Busnea, sunt singurii autori romani (in afara unor biblioteci si edituri romanesti) dsitinsi cu Premiul Ilie Gravorul si respectiv Premiul Istoria Locala, printre cei aflati in juriu numarandu-se: Vlad Pohila, scriitor si lingvist, din partea Primariei Municipiului Chisinau, presedinte ales al juriului; Mihai Cimpoi, academician roman, reputat critic, eminescolog, istoric literar, redactor literar si eseist basarabean – din partea Academiei de Stiinte; Sergiu Boboc, sef Directie Politici culturale în teritoriu si cultura scrisa a MC – din partea Ministerului Culturii; Valentina Chicu, sef Directie Învatamânt preuniversitar – din partea Ministerului Educatiei; Arcadie Suceveanu, presedinte al USM – din partea Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova; Alexandru Ermurache, grafician – din partea Uniunii Artistilor Plastici; Alexei Rau, dr. în filosofie, scriitor, director general BNRM – din partea Bibliotecii Nationale a Republicii Moldova; Raisa Melnic, sef Serviciu Programe Culturale BNRM – secretar.

“Este o prezenta mai mult decat onorabila pentru editura noastra, si sper eu, o multumire pentru scriitorii si publicistii care ne-au incredintat lucrarile pentru editare si tiparire. Reusitele acestui minunat colectiv se datoreaza permanentului efort inovativ – calitativ, la care am adaugat mult suflet si credinta. In oameni si in izbanzile lor”, a declarat editorul si publicistul Maria Dohotaru, directorul Editurii si Tipografiei Magic Print din Onesti.

Romulus Dan Busnea

De citit!

Paradă de datini și obiceiuri de iarnă pe Valea Trotușului

Întreaga vale a Trotușului a îmbrăcat straiele marii sărbători creștine a Nașterii Domnului, Crăciunul.În toată această perioadă și până la finele anului 2017, în localitățile din această frumoasă zonă au răsunat glasurile colindătorilor, într-o atmosferă de de voie...

,,Zilele Orașului Comănești” – Programul complet al manifestărilor

"Zilele orasului Comanesti 2017” (4 - 6 august) încep astăzi, 4 august, la ora 10.30, cu un ceremonial militar-religios închinat eroilor căzuți în Primul Război Mondial, care va avea loc la Cimitirul Internațional al Eroilor din Comănești, cu participarea...

Zilele Orașului Comănești 2017

Un weekend incendiar îi așteaptă pe comăneșteni, care sunt invitați de către oficialitățile locale la o nouă ediție a manifestărilor prilejuite de ,,Zilele Orașului”.Astfel, în cele trei zile de sărbătoare (4 - 6 august), localnicii, dar și cei...