26.1 C
Bacau

Efectele ploilor in judetul Bacau: gospodarii inundate, strazi acoperite cu apa

De stiut!

inundatii-bacau

În urma precipitaţiilor abundente căzute în ultimele 24 de ore pe raza judeţului Bacău, în comuna Glăvăneşti, sat Glăvăneşti au fost inundate 12 curţi, șase anexe gospodăreşti şi trei locuinţe.

Pentru evacuarea apei, a intervenit Garda de Intervenţie Podu Turcului cu 11 subofiţeri cu o autospecială de intervenţie cu apă şi spumă şi o motopompă transportabilă. Din cadrul Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Glăvăneşti, au acţionat 12 voluntari, cu două motopompe transportabile şi un buldoexcavator. De asemenea, la acţiune au participat şi 12 cetăţeni din localitate.

Echipajele au intervenit pentru decolmatarea anexelor gospodăreşti, evacuarea apei din curţi şi grădini şi decolmatarea unui şanţ în vederea facilitării scurgerii apei.

Pentru coordonarea acţiunilor de intervenţie, la faţa locului s-a deplasat şi grupa operativă a unităţii, formată din doi ofiţeri şi un subofiţer cu o autospecială de primă intervenţie şi comandă.
Acţiunile de intervenţie vor continua şi în cursul zilei de 13.06.2013.

În cursul zilei de ieri , un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bacău, format din trei subofiţeri cu o autospecială de intervenție a efectuat o misiune de patrulare şi recunoaştere pe aria municipiului Bacău. În urma executării misiunii de patrulare, echipajul a constatat faptul că există o zonă inundată pe o distanţă de aproximativ 40 de metri, pe strada Alecu Russo. S-a intervenit pentru evacuare apei cu ajutorul unei motopompe transportabile.

În data de 13.06.2013, prin informarea înaintată de către S.C. Compania Regională de Apă S.A. Bacău, Inspectoratul pentru Situații de Urgență județean Bacău a fost informat că în cursul zilei de ieri, în urma precipitaţiilor abundente şi a devierii greşite a pârâului Gălean, Staţia de Epurare Târgu Ocna a fost inundată, fiind complet sub apă.
Pentru evacuarea apei, în cursul zilei de astăzi, va acţiona în zonă Garda de Intervenţie din cadrul Detaşamentului de Pompieri Oneşti, cu o motopompă.

La ora 21.05, un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bacău a fost solicitat să intervină în comuna Nicolae Bălcescu, sat Nicolae Bălcescu, pentru evacuarea apei acumulate în urma ploilor abundente în curtea unei societăți comerciale. La sosirea echipajului, s-a constatat faptul că nu a mai fost nevoie de intervenţie, apa din curte fiind preluată de reţeaua de canalizare.

La ora 21.47, un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Oneşti a fost solicitat să intervină în comuna Livezi, sat Poiana, pentru degajarea unui copac căzut în albia pârâului Albele, care rămăsese agăţat de o punte. La sosirea la locul intervenţiei, copacul nu a mai fost găsit, acesta fiind preluat şi transportat de apele pârâului. S-au făcut verificări în zonă şi s-a constatat faptul că nu erau alte blocaje pe pârâul Albele.

La ora 22.06, un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bacău a fost solicitat să intervină în municipiul Bacău, pe strada Cuza Vodă, pentru degajarea unor copaci căzuţi pe stradă şi pe un teren viran. S-a intervenit cu motofierăstrăul cu lanţ, din dotare.

- Advertisement -

Ultimele stiri