Elevi din cinci tari, in vizita la Prefectura Bacau

Miercuri, 14 noiembrie 2012, în sala mare a Palatului Administrativ, prefectul judeţului Bacău, domnul Claudiu-Octavian Şerban, a primit vizita internaţională a delegaţiei de profesori şi elevi din cinci state, în cadrul proiectului INPath: “Internship Network – a path to intercultural and vocational competences”.

Proiectul se derulează în perioada 2012 – 2014 şi are ca obiectiv realizarea unui ghid pentru elevi care să prezinte companii dispuse să ofere stagii de practică elevilor străini, precum şi asistenţă acelora care doresc să participe la astfel de activităţi.

Delegaţia prezentă la întâlnire a fost compusă din 26 de reprezentanţi ai şcolilor partenere din România, Turcia, Slovenia, Germania şi Ungaria, însoţiti de reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Bacău.

Iniţiatorul acestui proiect intercultural şi vocaţional internaţional este o şcoală din Germania, unicul partener din România fiind Colegiul Economic “Ion Ghica“ Bacău, colegiu ce se află la a cincea experienţă internaţională de acest tip şi care, prin modul exemplar de organizare a acestei vizite, a confirmat bunul renume internaţional pe care l-a dobândit de-a lungul timpului.

Prin atingerea obiectivelor, proiectul INPath constituie o bună pregătire a viitorilor absolvenţi pentru o piaţă de muncă dinamică, integrată informaţional şi, aşa cum au subliniat vizitatorii, acest proiect este şi un punct real de convergenţă a diferitelor culturi, obiceiuri şi tradiţii locale, sisteme educaţionale, este un teren “fertil” pentru construirea a unor noi relaţii de prietenie.

Prefectul Claudiu – Octavian Şerban a apreciat dorinţa permanentă a elevilor şi profesorilor de cunoaştere a altor culturi şi stiluri de viaţă, deschiderea pentru împărtăşirea informaţiilor şi trăirilor astfel acumulate:

“Acest proiect, dincolo de transferul reciproc de informaţii, reprezintă şi un aport real pentru capitalurile de inteligenţă ale tuturor ţărilor implicate. Proiecte de acest tip trebuie să fie capete de pod între stiluri de viaţă diferite şi sper ca aceste stiluri de viaţă să se contopească într-un singur stil numit PRIETENIE”, a declarat în încheiere prefectul Claudiu-Octavian Şerban.