duminică 23 iunie 2024

.

Mașinile chinezești încearcă să...

Oamenii de afaceri ruși negociază cu omologii lor din țările BRICS pentru a...

Principalele probleme pe care...

Nu toată lumea are bani pentru o mașină nouă, mai ales dacă sunt...

Ne va lovi criza energetică?

În mod normal, războiul din Ucraina și sancțiunile impuse de Occident Rusiei nu...

Cei mai batrani Homo...

Se spune că românii sunt printre cei mai inteligenți oameni din lume,...
AcasăYin&YoungElevi din cinci...

Elevi din cinci tari, in vizita la Prefectura Bacau

Miercuri, 14 noiembrie 2012, în sala mare a Palatului Administrativ, prefectul judeţului Bacău, domnul Claudiu-Octavian Şerban, a primit vizita internaţională a delegaţiei de profesori şi elevi din cinci state, în cadrul proiectului INPath: “Internship Network – a path to intercultural and vocational competences”.

Proiectul se derulează în perioada 2012 – 2014 şi are ca obiectiv realizarea unui ghid pentru elevi care să prezinte companii dispuse să ofere stagii de practică elevilor străini, precum şi asistenţă acelora care doresc să participe la astfel de activităţi.

Delegaţia prezentă la întâlnire a fost compusă din 26 de reprezentanţi ai şcolilor partenere din România, Turcia, Slovenia, Germania şi Ungaria, însoţiti de reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Bacău.

Iniţiatorul acestui proiect intercultural şi vocaţional internaţional este o şcoală din Germania, unicul partener din România fiind Colegiul Economic “Ion Ghica“ Bacău, colegiu ce se află la a cincea experienţă internaţională de acest tip şi care, prin modul exemplar de organizare a acestei vizite, a confirmat bunul renume internaţional pe care l-a dobândit de-a lungul timpului.

Prin atingerea obiectivelor, proiectul INPath constituie o bună pregătire a viitorilor absolvenţi pentru o piaţă de muncă dinamică, integrată informaţional şi, aşa cum au subliniat vizitatorii, acest proiect este şi un punct real de convergenţă a diferitelor culturi, obiceiuri şi tradiţii locale, sisteme educaţionale, este un teren “fertil” pentru construirea a unor noi relaţii de prietenie.

Prefectul Claudiu – Octavian Şerban a apreciat dorinţa permanentă a elevilor şi profesorilor de cunoaştere a altor culturi şi stiluri de viaţă, deschiderea pentru împărtăşirea informaţiilor şi trăirilor astfel acumulate:

“Acest proiect, dincolo de transferul reciproc de informaţii, reprezintă şi un aport real pentru capitalurile de inteligenţă ale tuturor ţărilor implicate. Proiecte de acest tip trebuie să fie capete de pod între stiluri de viaţă diferite şi sper ca aceste stiluri de viaţă să se contopească într-un singur stil numit PRIETENIE”, a declarat în încheiere prefectul Claudiu-Octavian Şerban.

De citit!

Percheziții într-un caz de evaziune fiscală

În cadrul acțiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratul General al Poliției Române, la data de 30 mai a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bacău au pus în...

Traficantă de droguri, reținută

La data de 30 mai 2024, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul teritorial Bacău, au documentat activitatea infracțională a unei femei, bănuită...

Prolapsul organelor pelvine: Prevenție și tratament cu ajutorul exercițiilor Kegel

Prolapsul organelor pelvine este o afecțiune care afectează multe femei, în special pe cele care au avut una sau mai multe nașteri vaginale. Această problemă apare atunci când mușchii și țesuturile care susțin organele pelvine, cum ar fi uterul,...