Elevii de la Scoala Safran, premiati de fiul patronului spiritual

Şcoala Gimnazială „Dr. Alexandru Şafran” Bacău a primit astazi vizia fiului patronului spiritual, prof. univ. dr. Avinoam Şafran, şeful Clinicii de Oftalmologie a Facultăţii de Medicină, de la Universitatea Geneva, fiul rabinului Alexandru Şafran. Impreuna cu acesta, in scoala a mai venit prof. univ. dr. Carol Iancu, de la Universitatea „Paul Valéry” Montpellier, directorul Şcolii de Înalte Studii Iudaice din Franţa.

La intalnirea cu elevii scolii a mai participat si viceprimarul municipiului Bacau, Dragos Luchian.

In cadrul intalnirii, prof. univ. dr. Avinoam Şafran a prezentat expunerea: “Amintiri despre părintele meu, Dr. Alexandru Şafran” iar prof. univ. dr. Carol Iancu a lansat ultima sa carte, aparută recent şi în limba română: “Profesori şi studenţi evrei la Universitatea din Iaşi şi la alte universităţi româneşti şi europene (sfârşitul secolului al XIX-lea – sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial)”, coordonată în colaborare cu prof. univ. dr. Alexandru-Florin Platon, de la Facultatea de Istorie a Universităţii „Al.I.Cuza” din Iaşi.

Fundaţia „Dr. Alexandru Şafran” din Elveţia a decernat cinci premii de excelenţă, pentru merite deosebite, elevilor Şcolii Gimnaziale „Dr. Alexandru Şafran” Bacău.