sâmbătă, septembrie 30, 2023

Aventuri cu veiozele de dormitor

Ah, ce mare brânză o veioză?! Nu-i...

Cum ne ferim de camerele ascunse

Fie că mergem la un hotel sau...

Elevii din Bacău au învățat despre colectarea selectivă în Laboratorul Verde al Reciclării

ActualitateEcoElevii din Bacău au învățat despre colectarea selectivă în Laboratorul Verde al Reciclării
- Advertisement -

Laboratorul Verde al Reciclării a ajuns, zilele acestea, în Bacău, la Școala Generală cu clasele I-VIII „Domnița Maria” și la Scoala clasele I-VIII „Miron Costin”, la peste 150 de elevi de clasa a III-a. În interiorul Laboratorului, cei mici au avut parte de o experiență didactică interactivă care i-a inițiat în universul colectării selective și al reciclării deșeurilor de ambalaje. Bacău este al unsprezecelea oraș, dintr-un total de 25, în care va ajunge caravana proiectului.
Laboratorul Verde al Reciclării este un autocar modificat și adaptat pentru mințile curioase și inventive ale copiilor, venind în întâmpinarea lor într-o formulă high-tech, dinamică și prietenoasă. Cunoscând preocupările celor mici, Eco-Rom Ambalaje le propune acestora o experiență multimedia completă, stimulându-le interesul față de procesul de colectare selectivă printr-un joc de echipă pe tablete PC, prin vizionarea unei animații pe tema colectării selective și a unui spot didactic în ceea ce privește reciclarea de ambalaje.

Proiectul educațional Laboratorul Verde al Reciclării este realizat și finanțat integral de Eco-Rom Ambalaje și dezvoltat în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului și cu Ministerul Mediului și Pădurilor, reprezentând o premieră în România, în ceea ce privește proiectele educaționale. Programul este adresat copiilor din clasele a III-a, părinților și cadrelor didactice, reprezentând o noutate atât din punct de vedere al conținutului informațional, cât și al formatului revoluționar pe care îl propune: educația experiențială.

Implicarea cadrelor didactice și a părinților este o componentă esențială a acestui proiect, întrucât aceștia au un rol deosebit de important în educarea și responsabilizarea celor mici. Eco-Rom Ambalaje încurajează mentorii copiilor să exerseze colectarea selectivă atât la școală, cât și acasă, ca un prim pas pentru protejarea mediului.

În primul semestru al anului școlar 2012-2013, programul se va desfășura în 25 de orașe din țară: București, Pitești, Târgoviște, Ploiești, Slobozia, Constanța, Tulcea, Focșani, Iași, Roman, Bacău, Sfântu Gheorghe, Brașov, Târgu Mureș, Mediaș, Sibiu, Cluj Napoca, Zalău, Baia Mare, Satu Mare, Arad, Deva, Târgu Jiu, Craiova, Alexandria, implicând peste 5000 de elevi, din 52 de școli primare. Caravana Laboratorul Verde al Reciclării va trece prin cele 25 de orașe menționate, în concordanță cu planificarea organizată prin intermediul Inspectoratelor Școlare Județene.

Alte titluri