duminică, septembrie 24, 2023

Cum ne pregatim masina pentru iarna

Cu toții știm că în sezonul rece...

ŠKODA 1000 MB: schimbarea revoluționară de concept

ŠKODA a construit o linie de producție...

Elevii din Bacau luptă pentru premiile concursului ECOlimpiada elevilor

Yin&YoungElevii din Bacau luptă pentru premiile concursului ECOlimpiada elevilor
- Advertisement -

Concursul educational ECOlimpiada elevilor, realizat de Eco-Rom Ambalaje impreuna cu Ministerul Educatiei Nationale, se apropie, zilele acestea, de final. Dupa patru luni de invatare intensiva despre colectarea selectiva si reciclare, elevii din Bacau se lupta cu elevii din alte 22 de judete pentru premiile atractive puse la bataie de Eco-Rom Ambalaje.

Pana in 10 februarie, lucrarile copiilor pot fi sustinute prin vot pe platforma concursului- www.colecteazaselectiv.ro

Proiectul educațional ECOlimpiada elevilor, derulat de Eco-Rom Ambalaje, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, s-a desfășurat în primul semestru al anului școlar 2012-2013, implicând 15.600 de elevi, din 161 de școli, din 23 de județe. Încurajarea elevilor și recunoașterea celor mai bune lucrări se realizează pe site-ul www.colecteazaselectiv.ro, până în 10 februarie.

La nivel național, elevii din cele 161 de școli înscrise în concurs au realizat compuneri în care au dezvoltat creativ ideile desprinse din auxiliarul curricular „Învățăm să reciclăm ambalajele!”, pe care l-au studiat alături de învățătorii lor. Din fiecare clasă participantă, învățătorii au ales cea mai potrivită compunere, conform regulamentului, care să participe în concurs, competiția desfășurându-se acum între 600 de elevi din toată țara.

Etapa de votare este importantă în calculul final al punctajului (15% din nota finală) și, de aceea, copiii au mare nevoie de susținerea comunității. În afară de punctele obținute prin vot, școlile vor primi și punctaje oferite de reprezentanți ai Ministerului Educației Naționale, precum și de reprezentanți ai Eco-Rom Ambalaje. La final, compunerile câștigătoare vor fi premiate cu aparatură multimedia (tabletă PC, cameră foto digitală, MP4 Player). De asemenea, clasa și învățătorul de unde provine elevul câștigător vor fi premiați.

ECOlimpiada elevilor este un demers complet, desfășurat la nivel național, care integrează două componente. Prima componentă este cea didactică, aceasta urmărind educarea elevilor și stimularea interesului lor față de procesul de colectare selectivă, ca mijloc de prezervare a mediului. Cea de-a doua componentă a proiectului constă într-un concurs pentru elevi, având ca scop dinamizarea procesului de învățare prin stimularea competitivității la nivel școlar, local și național.

Manualul a fost realizat de Eco-Rom Ambalaje, cu sprijinul Ministerului Educației Naționale, fiind o inițiativă gândită ca material ajutător atât pentru elevi, cât și pentru profesori. Auxiliarul este însoțit de un ghid de predare pentru cadrele didactice, propunând o serie de sarcini tematice foarte practice. Manualul este disponibil atât în limba română, cât și în limba maghiară, într-un format modern și prietenos, prezentând noțiuni și situații actuale, pe înțelesul elevilor de clasele a III-a și a IV-a.

Proiectul se desfășoară în unitățile de învățământ selecționate cu ajutorul Inspectoratelor Școlare Județene, din următoarele județe: București, Argeș, Arad, Bacău, Brașov, Cluj, Constanța, Covasna, Dolj, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mureș, Neamț, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Teleorman, Tulcea, Vrancea.

Alte titluri