22.3 C
Bacau

Elevii scolii de agenti de penitenciare din Targu-Ocna, prezenti la un important eveniment istoric

De stiut!

In organizarea Primariei orasului Targu-Ocna si a Batalionului 22 “Ciresoaia” – Vanatori de Munte din orasul Sfantu-Gheorghe (Covasna) in piateta orasului de la poalele muntelui Magura, a avu loc vineri, 1 noiembrie a.c., cea de-a VIII-a editie a Zilei Vânatorilor de Munte, activitate comemorativa la care au participat si elevii Scolii Nationale de Pregatire a Agentilor de Penitenciare Targu-Ocna (SNPAP).

Alaturi de garda de onoare a Batalonului 22 “Ciresoaia”, elevii scolii au defilat pe acordurile muzicii militare, iar dupa ceremonialul defilarii, au depus o coroana de flori în memoria eroilor neamului.
“Importanta si semnificatia unor astfel de evenimente istorice reprezinta pentru institutia noastra, o noua oportunitate de a cultiva în constiinta elevilor – viitori agenti de penitenciare – sentimentul atasamentului fata de patrie si de valorile istorice ale neamului, din perspectiva apartenentei lor viitoare la sistemul de ordine publica si siguranta nationala ale statului”, a declarat inspector principal de penitenciare Silvia Vatavu, purtatorul de cuvant al SNPAP Targu-Ocna.

Conform Wikipedia, vânatorii de munte reprezinta o specialitate militara a Fortelor Terestre Române, componenta a infanteriei. Unitatile de vânatori de munte au rolul de a desfasura operatii independent si în cooperare cu celelalte forte, în teren muntos-împadurit, pe directii si în raioane greu accesibile, în orice conditii de timp si anotimp. Arma a fost înfiintata la 3 noiembrie 1916, când Marele Cartier General, prin Ordinul nr. 234, a decis transformarea Scolii Militare de Schiori din Bucuresti în “Corpul Vânatorilor de Munte”. Organizarea initiala era pe 3 batalioane a câte 3 companii fiecare, cu un efectiv de 2000 de soldati. Trupele de vânatori de munte au participat activ la luptele din cele doua razboaie mondiale si la misiunile internationale din Kosovo, Irak si Afghanistan.

În prezent, Armata Româna are doua brigazi operationale, una subordonata Diviziei 1 Infanterie (Brigada 2 Vânatori de Munte “Sarmizegetusa” din Brasov), iar cealalta subordonata Diviziei 4 Infanterie (Brigada 61 Vânatori de Munte “General Virgil Badulescu” din Miercurea-Ciuc).

Romulus Dan Busnea

- Advertisement -

Ultimele stiri