miercuri 4 septembrie 2024

.

Câteva trucuri utile pentru...

Mulți factori fac ca dinții să-și piardă strălucirea. Anumite alimente vă pot păta...

Cum să ascunzi o...

O cameră de supraveghere este bună la casa omului si nu mai detaliem...

Din bucătărie, în spațiul...

Hai că știi despre ce este vorba. Nu se poate să n-ai măcar...

Ploșnița cerealelor și fuzarioza:...

Agricultura este o ramură vitală a economiei, asigurând hrana pentru populația globală în...
AcasăDe stiuteReader sau tabletă?

eReader sau tabletă?

Chiar dacă cititul nu mai este cea mai plăcută zăbavă din viața omului, există, totuși, suficiente persoane care-și pierd vremea în mod folositor citind câte o carte. Mai nou, cartea aceea este una în format electronic, drept pentru care este nevoie de instrumentul care să-ți afișeze textul.

Scoatem din discuție desktopul, laptopul și telefonul; primele două nu sunt suficient de mobile, ultimul are un ecran prea mic, totuși.

Rămân două variante: un eReader sau o tabletă.

eReaderul, se știe, este instrumentul specializat pentru cititul cărților electronice. Mai ales dacă are acel ecran special care simulează aproape perfect cartea pentru a nu obosi ochiul. Unele sunt atât de mici încât încap în buzunarul de la blugi, bateria ține suficient de mult încât să nu-ți mai faci probleme din acest punct de vedere.

Dezavantajele sunt reprezentate de preț și de anumite caracteristici care pot să lipsească. De exemplu, un cititor de carduri pentru a transferă cărțile sau capacitatea de a citi anumite formate. Nu în ultimul rând, mărimea destul de mică a ecranului, atât de apreciat de tineri, poate fi un dezavantaj pentru persoanele în vârstă, care au nevoie de un ecran mai mare. Iar un eReader cu ecran mare costă suficient ca să ai nevoie de un credit cu buletinul sau de credite nebancare.

Tableta este mai ieftină, are atât memorie internă cât și posibilitatea de a i se monta card de memorie, citește cam toate formatele – iar dacă nu citește,se poate descarcă o aplicație care să o facă. Dezavantajul este că bateria nu ține atât de mult ca un eReader iar ecranul nu este special pentru cărți.

Fiecare poate să aleagă ce i se potrivește.

Totuși, înainte să alegeți, gândiți-vă de ce cărțile electronice au devenit atât de populare. Nu pentru noutatea lor sau pentru că ar fi ecologice, ci pentru că puteți găsi mii de titluri gratuite. Ei, bine, acele titluri gratuite, precum și versiunile digitalizate din bibliotecile publice sunt, în majoritatea cazurilor, în format .PDF.

Indiferent ce ați alege, deci, asigurați-va că instrumentul dvs. citește acest format.

Iar dacă-l citește, vedeți dacă puteți citi scrisul afișat. Altfel, o tabletă de 10 inch a ajuns să coste în magazinele europene mai puțin de 100 de euro.

De citit!

Un succes exemplar – a XIII-a ediție a Festivalului Internațional „Vis de Stea”

Festivalul Internațional „Vis de Stea” a încheiat a XIII-a ediție cu un succes remarcabil, adunând peste o mie de oaspeți din diverse colțuri ale țării. Marele Trofeu al festivalului a fost câștigat de Tiana-Ecaterina Cilibiu, o tânără talentată de...

Top 10 sfaturi pentru ingrijirea câinilor

Îngrijirea unui câine poate fi o responsabilitate mare, dar și o sursă inepuizabilă de bucurie și afecțiune. Pentru a asigura sănătatea și fericirea prietenului tău patruped, este important să urmezi câteva sfaturi esențiale.Vaccinarea este esențială pentru prevenirea unor boli...

Cum să te răcorești vara la temperaturi ridicate: Sfaturi esențiale pentru o casă mai răcoroasă

Vara poate aduce temperaturi extreme, transformând locuințele în adevărate cuptoare. Din fericire, există soluții eficiente pentru a te răcori și a menține confortul în casă, chiar și în zilele cele mai toride. Iată câteva sfaturi esențiale pentru a te...