sâmbătă 22 iunie 2024

.

WSHTF – Ghid de...

Nu știți de la ce vine WSHTF, nu-i așa? E acronimul de la...

Câteva idei pentru amenajarea...

Da, știm cu toții că balconul este acel loc minunat în care se...

Brânza de vaci: Un...

Brânza de vaci este unul dintre alimentele cele mai apreciate de-a lungul timpului...

Două laturi ale eleganței...

În lumea parfumeriei de lux, două nume ies în evidență datorită creațiilor lor...
AcasăDe stiuteReader sau tabletă?

eReader sau tabletă?

Chiar dacă cititul nu mai este cea mai plăcută zăbavă din viața omului, există, totuși, suficiente persoane care-și pierd vremea în mod folositor citind câte o carte. Mai nou, cartea aceea este una în format electronic, drept pentru care este nevoie de instrumentul care să-ți afișeze textul.

Scoatem din discuție desktopul, laptopul și telefonul; primele două nu sunt suficient de mobile, ultimul are un ecran prea mic, totuși.

Rămân două variante: un eReader sau o tabletă.

eReaderul, se știe, este instrumentul specializat pentru cititul cărților electronice. Mai ales dacă are acel ecran special care simulează aproape perfect cartea pentru a nu obosi ochiul. Unele sunt atât de mici încât încap în buzunarul de la blugi, bateria ține suficient de mult încât să nu-ți mai faci probleme din acest punct de vedere.

Dezavantajele sunt reprezentate de preț și de anumite caracteristici care pot să lipsească. De exemplu, un cititor de carduri pentru a transferă cărțile sau capacitatea de a citi anumite formate. Nu în ultimul rând, mărimea destul de mică a ecranului, atât de apreciat de tineri, poate fi un dezavantaj pentru persoanele în vârstă, care au nevoie de un ecran mai mare. Iar un eReader cu ecran mare costă suficient ca să ai nevoie de un credit cu buletinul sau de credite nebancare.

Tableta este mai ieftină, are atât memorie internă cât și posibilitatea de a i se monta card de memorie, citește cam toate formatele – iar dacă nu citește,se poate descarcă o aplicație care să o facă. Dezavantajul este că bateria nu ține atât de mult ca un eReader iar ecranul nu este special pentru cărți.

Fiecare poate să aleagă ce i se potrivește.

Totuși, înainte să alegeți, gândiți-vă de ce cărțile electronice au devenit atât de populare. Nu pentru noutatea lor sau pentru că ar fi ecologice, ci pentru că puteți găsi mii de titluri gratuite. Ei, bine, acele titluri gratuite, precum și versiunile digitalizate din bibliotecile publice sunt, în majoritatea cazurilor, în format .PDF.

Indiferent ce ați alege, deci, asigurați-va că instrumentul dvs. citește acest format.

Iar dacă-l citește, vedeți dacă puteți citi scrisul afișat. Altfel, o tabletă de 10 inch a ajuns să coste în magazinele europene mai puțin de 100 de euro.

De citit!

Percheziții într-un caz de evaziune fiscală

În cadrul acțiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratul General al Poliției Române, la data de 30 mai a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bacău au pus în...

Traficantă de droguri, reținută

La data de 30 mai 2024, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul teritorial Bacău, au documentat activitatea infracțională a unei femei, bănuită...

Prolapsul organelor pelvine: Prevenție și tratament cu ajutorul exercițiilor Kegel

Prolapsul organelor pelvine este o afecțiune care afectează multe femei, în special pe cele care au avut una sau mai multe nașteri vaginale. Această problemă apare atunci când mușchii și țesuturile care susțin organele pelvine, cum ar fi uterul,...