Eu m-am cam saturat de iarna…

E pentru prima data in multi ani cand avem o iarna “obisnuita”, in sensul ca incepe calendaristic chiar din decembrie si baga mare ninsori si geruri. Cum, natura ne-a dezvatat, insa, de iernile obisnuite, nu mai suntem la fel de bucurosi de zapezile care acopera ogoarele si muntii pentru ca zapada, mai neagra, bineinteles, acopera si strazile si trotuarele oraselor.

Cel putin in Bacau asta este situatia: de cand a dat prima ninsoare, majoritatea strazilor si trotuarelor din oras n-au aflat ce e aia sare, lopata sai nisip. Trotuarele au devenit niste poteci intortocheate, asa cam cum se fac la tara carari intre prispa gospodarului si fantana, iar pe multe strazi e mai bine sa nu te avanti cu masina, pentru ca risti sa ramai impotmolit.

De asta zic eu ca m-am saturat de iarna. Mai bine sa vina vara cu caldura si cu praf, eventual cu o inundatie-doua, pentru ca, macar stii o treaba: nu-ti rupi gatul si picioarele alunecand pe gheata care n-ar fi trebuit sa existe.

Oricum, probabil e cea mai scumpa gheata din cate exista pentru ca a costat sume fabuloase ca sa fie lasata pe strazi.

1 COMENTARIU

  1. Imi place si imi va place intotdeauna iarna. Iarna curata. Este multa mizerie pe strazi. Zapada neagra amestecata cu pamant si nisip. Cand se va topi, strazile vor deveni ulite pline de noroi. Strazile si parcarile apartin municipalitatii, dar trotuarele apartin cetatenilor care au spatii comerciale, case,apartin asociatiilor de locatari, bancilor, institutiilor de tot felul. Pe cine asteapta sa le curete

Comments are closed.