joi, septembrie 28, 2023

Benzi LED: Ce le face atât de speciale?

Benzile luminoase LED sunt cunoscute pentru dimensiunea...

Cum sa fii mereu cu un pas inaintea afectiunilor cardiovasculare

Grija pentru sanatate trebuie sa devina o...

Europarlamentarul Minodora Cliveti a solicitat sprijinul socialiştilor olandezi pentru aderarea României la Spaţiul Schengen

Fapt diversInternationalEuroparlamentarul Minodora Cliveti a solicitat sprijinul socialiştilor olandezi pentru aderarea României la Spaţiul Schengen
- Advertisement -

Europarlamentarul român Minodora Cliveti a solicitat sprijinul socialiştilor olandezi pentru aderarea României la Spaţiul Schengen, miercuri, în cadrul reuniunii Grupului Socialist al Parlamentului European, reuniune unde a fost prezent Diederik Samson, preşedintele Partidului laburist olandez, formaţiune politică care face parte din coaliţia de guvernare alături de partidul liberal în Olanda.

”Având în vedere faptul că la 7 martie 2013 are loc prima reuniune a miniştrilor de interne europeni sub noua preşedinţie irlandeză, pe agenda căreia figurează şi aderarea României la Spaţiul Schengen, l-am întrebat public pe preşedintele Samson dacă opinia nefavorabilă a Olandei în legătură cu accesul românilor în acest spaţiu va fi ori nu menţinută de actualul executiv olandez”, a declarat telefonic, în exclusivitate pentru AGERPRES, Minodora Cliveti.

Potrivit europarlamentarului român, deşi a considerat întrebarea drept ”una grea şi nu a dat un răspuns tranşant”, Diederik Samson ”a accentuat importanţa efectivă a solidarităţii între statele membre al Uniunii Europene şi, în acest context, a obiectivităţii solicitării româneşti”.

”Mai mult, în timpul dezbaterii, Hannes Svoboda, preşedintele Grupului Socialist din Parlamentul European, a ţinut să adauge că problema admiterii României şi Bulgariei este de maximă actualitate, trebuind să fie soluţionată cât mai repede”, a precizat Minodora Cliveti.

Europarlamentarul român a mai spus că după reuniunea oficială a Grupului Socialist din PE a avut o scurtă întrevedere cu Diederik Samson, pe care l-a asigurat ”că există o puternică dorinţă şi încredere din partea autorităţilor româneşti, a cetăţenilor români că viitorul României este în Schengen”.

”I-am solicitat un sprijin direct şi mai intens din partea sa şi a Partidului laburist olandez, care face parte din aceeaşi familie politică cu PSD, pentru susţinerea României în vederea îndeplinirii acestui scop politic asumat de actualul Guvern Ponta”, a mai precizat Minodora Cliveti. AGERPRES

Alte titluri