26.1 C
Bacau

Eveniment academic și științific de marcă, la Comănești

De stiut!

În Sala Coloanelor de la La Muzeul de Etnografie și Artă Contemporană ,,Dimitrie Ghika” din orașul Comănești, va avea loc sâmbătă, 4 august, cu începere de la ora 9.30, cea de a opta ediție a Simpozionului Național ,,Dimitrie Ghika-Comănești – In memoriam”, parte integrantă a manifestărilor care se vor desfășura cu ocazia Zilelor orașului Comănești 2018 (3 – 5 august).

Temele principale care vor fi dezbătute în ediția din acest an a simpozionului sunt: ,,Impactul Marii Uniri asupra evoluției culturale, științifice și sociale a poporului român” și ,,Alternative Educaționale în Europa anului 2018”.

În cadrul acestui eveniment se va desfășura și Concursul Interjudețean „Universul Cunoașterii”, ediția a IV-a, 2018, adresat elevilor din învățământul gimnazial și liceal. De asemenea, vor mai avea loc lansări de carte, precum și vernisajul expoziției de artă plastică ,,Lumină și culoare din suflet de copil”, al tinerei și talentatei artiste, Maya Kristinne Malec.

Printre invitații de marcă ai manifestării științifice de la Comănești se numără academicieni și cadre didactice universitare din România și Republica Moldova.

Organizatori: Primăria oraşului Comăneşti, Asociația Cultural-Științifică „Dimitrie Ghika-Comănești”, Colegiul Tehnic „Dimitrie Ghika” Comănești, Centrul de Informare Europeană ,,Europe Direct Valea Trotușului Comăneşti”, Comitetul Român de Istoria și Filosofia Științei și Tehnicii (CRIFST) al Academiei Române, Inspectoratul Școlar al Județului Bacău, Biblioteca Orășenească Comănești.
Parteneri: Serviciul Public Județean pentru Promovarea Turismului și Coordonarea Activității de Salvamont Bacău.

Parteneri media: Bacău Expres, Informatorul Moldovei, Acum TV Kit, Onești Expres.

Sponsori: CAR Progresul CFR, CAR Prietenia-IFN, Pensiunea ,,Himalaya”.

Atașat puteți vizualiza și programul complet al manifestărilor prilejuite de Zilele orașului Comănești.
Vom reveni cu detalii.

Romulus-Dan BUSNEA

- Advertisement -

Ultimele stiri