vineri 24 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăOrasulEveniment academic și...

Eveniment academic și științific de marcă, la Comănești

În Sala Coloanelor de la La Muzeul de Etnografie și Artă Contemporană ,,Dimitrie Ghika” din orașul Comănești, va avea loc sâmbătă, 4 august, cu începere de la ora 9.30, cea de a opta ediție a Simpozionului Național ,,Dimitrie Ghika-Comănești – In memoriam”, parte integrantă a manifestărilor care se vor desfășura cu ocazia Zilelor orașului Comănești 2018 (3 – 5 august).

Temele principale care vor fi dezbătute în ediția din acest an a simpozionului sunt: ,,Impactul Marii Uniri asupra evoluției culturale, științifice și sociale a poporului român” și ,,Alternative Educaționale în Europa anului 2018”.

În cadrul acestui eveniment se va desfășura și Concursul Interjudețean „Universul Cunoașterii”, ediția a IV-a, 2018, adresat elevilor din învățământul gimnazial și liceal. De asemenea, vor mai avea loc lansări de carte, precum și vernisajul expoziției de artă plastică ,,Lumină și culoare din suflet de copil”, al tinerei și talentatei artiste, Maya Kristinne Malec.

Printre invitații de marcă ai manifestării științifice de la Comănești se numără academicieni și cadre didactice universitare din România și Republica Moldova.

Organizatori: Primăria oraşului Comăneşti, Asociația Cultural-Științifică „Dimitrie Ghika-Comănești”, Colegiul Tehnic „Dimitrie Ghika” Comănești, Centrul de Informare Europeană ,,Europe Direct Valea Trotușului Comăneşti”, Comitetul Român de Istoria și Filosofia Științei și Tehnicii (CRIFST) al Academiei Române, Inspectoratul Școlar al Județului Bacău, Biblioteca Orășenească Comănești.
Parteneri: Serviciul Public Județean pentru Promovarea Turismului și Coordonarea Activității de Salvamont Bacău.

Parteneri media: Bacău Expres, Informatorul Moldovei, Acum TV Kit, Onești Expres.

Sponsori: CAR Progresul CFR, CAR Prietenia-IFN, Pensiunea ,,Himalaya”.

Atașat puteți vizualiza și programul complet al manifestărilor prilejuite de Zilele orașului Comănești.
Vom reveni cu detalii.

Romulus-Dan BUSNEA

De citit!

Tânăr reținut pentru tâlhărie în orașul Comănești

La data de 29 martie a.c., sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Moinești, polițiștii din cadrul Poliției orașului Comănești au pus în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de tâlhărie. Un tânăr...

Bărbat din Onești amendat de două ori în aceeași zi pentru depășirea limitelor de viteză

În data de 30 martie a.c., în jurul orei 08:30, un echipaj de poliție din cadrul Biroului Rutier Onești a depistat un conducător auto în vârstă de 44 de ani, pe Calea Brașovului din localitate, în timp ce conducea...

Traficant de droguri prins în flagrant

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, în colaborare strânsă cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, au desfășurat o operațiune de amploare ce a condus la documentarea activității infracționale a trei persoane implicate în traficul...