sâmbătă, septembrie 30, 2023

Ce trebuie să știm despre sărurile de baie

Sărurile de baie sunt minerale solubile, care...

Cum ne pregătim o trusă de prim-ajutor și ce punem în ea?

Pentru orice eventualitate și pentru a fi...

Eveniment cultural la muzeul din Prăjești, Măgirești

OrasulEveniment cultural la muzeul din Prăjești, Măgirești
- Advertisement -

La Muzeul Răzeșilor Găzari din satul Prăjești, comuna Măgirești (aflat la Aniversara de 3 ani) a avut loc miercuri, 17 octombrie, cea de-a XIV-a ediție a manifestării tradiționale ,,Personalități ale culturii române în dialog cu urmașii răzeșilor găzari”, cu tema ,,România la Centenar, Bacăul la Centenar, Bojdeuca ,,Ion Creangă” din Țicău-Iași la Centenar”, eveniment cultural organizat de Primăria comunei Măgirești și Fundația Culturală ,,Urmașii Răzeșilor Găzari de pe Valea Tazlăului Sărat”.

Invitatul de onoare al acestei noi ediții a fost dr. Cătălin Turliuc, Cercetător Științific 1 și șef al Departamentului de Istorie Contemporană din cadrul Institutului de Istorie ,,A. D. Xenopol” din Iași, Secția de Științe Istorice și Arheologice a Academiei Române, profesor universitar la Universitatea ,,Al. I. Cuza” din Iași.

Domnia sa a conferențiat despre ,,România la Centenar”, după care a urmat lansarea volumelor ,,Bacăul în anii Primului Război Mondial”, autor prof. dr. Liliana Adochiței și ,,Acasă la Ion Creangă – Povestea bojdeucii din Țicău-Iași la Centenar”, autor prof. univ. dr. Constantin Parascan, președinte al Fundației Culturale ,,Urmașii Răzeșilor Găzari de pe Valea Tazlăului Sărat”.

La manifestare au participat reprezentanți ai autorităților și instituțiilor publice locale și județene, elevi, cadre didactice și urmași ai răzeșilor găzari.

Coordonatorul programului a fost ing. Câdă Ionică, primarul comunei Măgirești.

Romulus-Dan BUSNEA

Alte titluri