duminică 19 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăOrasulEveniment cultural-științific în...

Eveniment cultural-științific în stațiunea de la poalele Nemirei

Primăria stațiunii Slănic-Moldova, în colaborare cu Asociația ,,Prietenii Slănicului” organizează în perioada 28 – 30 iunie, Festivalul ,,Folclorul și Prietenia România-Ucraina”, în programul căruia sunt cuprinse manifestări cu caracter științific și spectacole folclorice susținute de ansambluri artistice din Ucraina.
În pregătirea manifestărilor prilejuite de ,,Zilele Apelor Minerale”, care se vor desfășura imediat după obținerea licențelor de explorare și exploatare a izvoarelor minerale din stațiune, în amfiteatrul din Vila ,,Banc Post” va avea loc vineri, 28 iunie, cu începere de la ora 11.00, simpozionul ,,Izvoarele minerale din Slănic-Moldova”.

Cu acest prilej, profesori, cercetători, istorici și publiciști vor susține o serie de prezentări PowerPoint, precum ,,Apele minerale din stațiunea Slănic-Moldova”; ,,Scurtă incursiune în istoria stațiunii balneoclimaterice Slănic-Moldova”; ,,Eficientizarea fenomenului turistic din Slănic-Moldova în contextul dezvoltării policentrice și a motivațiilor, preferințelor, nevoilor de azi ale turiștilor”, ,,Stațiunea Slănic Moldova în perioada interbelică.

Vilegiatură în stațiunea de la poalele Nemirei”; ,,Aplicarea tehnologiei informaționale în studiul apelor minerale din Slănic-Moldova”, ,,Componența geochimică a stațiunii Slănic-Moldova” etc.
Festivalul folcloric va avea loc în Foișorul de Muzică din Parcul Central al stațiunii, după următorul program:

Vineri, 28 iunie, ora 14.00 – 14.30 și 20.00 – 20.30;

Sâmbătă, 29 iunie, ora 13.00 – 13.30 și 20.00 – 21.00;

Duminică, 30 iunie, ora 13.30 – 14.30 și 20.00 – 21.00.

Obiceiurile ucrainene sunt puternic influențate de creștinism, religia cu cei mai mulți practicanți din țară, bunicii jucând un rol mai mare în educația copiilor decât în țările occidentale.

Cultura ucraineană a fost influențată și de vecinii de la vest și de la est ai țării, fapt ce se reflectă în artele plastice, port tradițional, arhitectură și muzică.

Romulus-Dan BUSNEA

De citit!

Traficant de droguri prins în flagrant

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, în colaborare strânsă cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, au desfășurat o operațiune de amploare ce a condus la documentarea activității infracționale a trei persoane implicate în traficul...

Cum să alegi între “Creditul până la salariu” și “Creditul instant pe card”: Ghidul complet

În lumea financiară din ziua de azi, opțiunile de împrumut sunt variate și adaptate la nevoile individuale ale fiecăruia. Două dintre cele mai populare forme de credit sunt "Creditul până la salariu" și "Creditul instant pe card". Fiecare dintre...

Stagiu de pregătire de autoapărare pentru jandarmii celor două unități din Bacău

Timp de o săptămână, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău și ai Grupării de Jandarmi Mobile Bacău au participat la un stagiu de autoapărare cu instructori ai Centrului de Autoapărare din cadrul Clubului Sportiv Dinamo București.Activitățile s-au...