joi 10 octombrie 2024

.

Câteva lucruri de făcut...

Înainte de a începe tratamentul propriu-zis, există câteva lucruri pe care le puteți...

Ce sunt scannerele intraorale...

Un scaner intraoral este un dispozitiv care este utilizat pentru a capta o...

Un spray contra COVID...

Astăzi vom vorbi despre un studiu publicat de «Expert Review of Anti-infective Therapy»...

Ce presupune divortul in...

Divorțul este metoda prin care o căsătorie se poate desface, dacă există motive...
AcasăOrasulEveniment cultural-științific în...

Eveniment cultural-științific în stațiunea de la poalele Nemirei

Primăria stațiunii Slănic-Moldova, în colaborare cu Asociația ,,Prietenii Slănicului” organizează în perioada 28 – 30 iunie, Festivalul ,,Folclorul și Prietenia România-Ucraina”, în programul căruia sunt cuprinse manifestări cu caracter științific și spectacole folclorice susținute de ansambluri artistice din Ucraina.
În pregătirea manifestărilor prilejuite de ,,Zilele Apelor Minerale”, care se vor desfășura imediat după obținerea licențelor de explorare și exploatare a izvoarelor minerale din stațiune, în amfiteatrul din Vila ,,Banc Post” va avea loc vineri, 28 iunie, cu începere de la ora 11.00, simpozionul ,,Izvoarele minerale din Slănic-Moldova”.

Cu acest prilej, profesori, cercetători, istorici și publiciști vor susține o serie de prezentări PowerPoint, precum ,,Apele minerale din stațiunea Slănic-Moldova”; ,,Scurtă incursiune în istoria stațiunii balneoclimaterice Slănic-Moldova”; ,,Eficientizarea fenomenului turistic din Slănic-Moldova în contextul dezvoltării policentrice și a motivațiilor, preferințelor, nevoilor de azi ale turiștilor”, ,,Stațiunea Slănic Moldova în perioada interbelică.

Vilegiatură în stațiunea de la poalele Nemirei”; ,,Aplicarea tehnologiei informaționale în studiul apelor minerale din Slănic-Moldova”, ,,Componența geochimică a stațiunii Slănic-Moldova” etc.
Festivalul folcloric va avea loc în Foișorul de Muzică din Parcul Central al stațiunii, după următorul program:

Vineri, 28 iunie, ora 14.00 – 14.30 și 20.00 – 20.30;

Sâmbătă, 29 iunie, ora 13.00 – 13.30 și 20.00 – 21.00;

Duminică, 30 iunie, ora 13.30 – 14.30 și 20.00 – 21.00.

Obiceiurile ucrainene sunt puternic influențate de creștinism, religia cu cei mai mulți practicanți din țară, bunicii jucând un rol mai mare în educația copiilor decât în țările occidentale.

Cultura ucraineană a fost influențată și de vecinii de la vest și de la est ai țării, fapt ce se reflectă în artele plastice, port tradițional, arhitectură și muzică.

Romulus-Dan BUSNEA

De citit!

Acțiunea BLOCADA în municipiul Moinești: Peste 50 de autovehicule verificate și sancțiuni în valoare de peste 21.000 de lei

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Moinești, alături de colegii lor din secțiile de poliție rurală arondate, au desfășurat o amplă acțiune de control în municipiu și în comunele limitrofe. Aceasta a avut ca scop prevenirea și combaterea accidentelor rutiere,...

Tusea la copii: cauze, remedii și soluții naturale

Tusea este una dintre cele mai frecvente probleme de sănătate la copii, provocând îngrijorare și stres pentru părinți. De multe ori, părinții se confruntă cu situația în care nu mai scapă de tuse la copii, iar această problemă poate...

“Maradonist” reținut după ce l-a lăsat pe un tânăr fără 750 de lei

 Un tânăr de 22 de ani s-a prezentat la sediul Poliţiei Municipiului Bacău, unde a reclamat faptul că, în timp ce se afla în faţa unei case de schimb valutar de pe strada Mihai Viteazu din localitate, a fost...