Eveniment în premieră la Slănic-Moldova

În perioada 19 – 21 august 2016, respectiv vineri – sâmbătă, între orele 16.00 – 18.00 și duminică între orele 14.00 – 15.00 și 17.00 – 19.00, în stațiunea de la poalele Nemirei se desfăşoară prima ediţie a Festivalului Pietrarilor de pe valea Slănicului. 

Această manifestare  oferă atât localnicilor cât şi turiştilor aflaţi în staţiune, prilejul ca  pe lângă întâlnirea cu muzica, jocul şi voia bună, să poată admira cele mai reuşite lucrări  ale pietrarilor.

Afis 1

De asemenea, prin participarea  la acest  festival  a  Fanfarei de copii „Universul” din Cahul – Republica Moldova, se reia tradiţia prezenţei muzicii de fanfară la ,,Pavilionul de muzică” din parcul staţiunii, construcție în stil ,,Art Nouveau”, și unde, pe la sfârșitul sec. al XIX-lea, cânta o fanfară dirijată de capel-maistrul Cavaler Petro Rewotty.

Acesta a compus o și parte din muzica operetei ,,Băile de la Slănic”, lucrare considerată una dintre puținele compoziții din lume dedicate unei stațiuni, pe versurile publicistului băcăuan, Costache Radu.

Evenimentul este organizat de Primăria orașului-stațiune Slănic-Moldova.

Romulus Dan BUSNEA