vineri 24 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăOrasulEveniment sportiv pe...

Eveniment sportiv pe crestele Nemirei, la Slănic-Moldova

Sâmbătă, 7 iulie, cu începere de la ora 9.00, în Parcul Central din mirifica stațiune de la poalele Nemirei se va da startul în cea de-a doua ediție a Maratonului de alergare montană ,,Legendele Nemirei”, eveniment sportiv de mare atractivitate, organizat de Asociația ,,Prietenii Slănicului”, în colaborare cu Primăria orașului-stațiune Slănic-Moldova.
,,Parcursul traseului este plin de frumusețea și sălbăticia acestor locuri de legendă, care oferă o minunată priveliște asupra acestei zone a Carpaților Orientali. Ideea acestui maraton a pornit de la dorinţa de a populariza alergarea montană în aceste locuri şi de a încerca conservarea şi valorificarea frumuseţii si bogăţiei loculu, prin încurajarea ecoturismului şi a sportului în aer liber”, a precizat Mihaela-Elena Anton, director executiv al Asociației ,,Prietenii Slănicului”.

Evenimentul va cuprinde trei curse distincte destinate iubitorilor de mişcare în aer liber şi iubitorilor de munte:
Maraton: Concurs destinat alergătorilor desavârşiţi şi celor care doresc să-şi depaşească limitele; va fi o cursă pe distanţa de aprox. 42 de kilometri, cu o diferenţă de nivel de cca. +2.400m, startul şi sosirea vor avea loc în Parcul Central din Slănic-Moldova.
Traseul: Parc Central – Valea Slănicului – Valea Pufu – Valea Dofteana – Muntele Cleja – Valea Ciunget – Culmea Ciungetului – Vf. Nemira Mare (1649 m) – Șaua Nemira – Vf. Nemira Mică (1627 m) –Vf. Șandru Mare (1640 m) – Culmea Căprioarei – Muntele Dobru – Valea Dobru – Muntele Cerbul – Părtia de schi Nemira – Parc.
Puncte de interes de pe traseul maratonului: Tranşeele din Primul Război Mondial, Vârful Nemira Mare, Vf. Nemira Mică, Vf, Şandru Mare, peiajele către Munţii Ciucului, Rezervaţía Naturală Nemira, Poiana Căprioarei.

Cros: Cursă destinată celor care preferă distanțele mai scurte sau care au început de curând alergarea şi doresc să-şi schimbe modul de viaţă, să devină mai activi. Va fi o cursa de 13 kilometri cu o diferenţă de nivel de cca. +700m, startul şi sosirea vor avea loc in Slănic-Moldova.
Startul este din Parcul Central al stațiunii şi urmează traseul: Parc Central – Valea Slănicului – Muntele Dobru – Valea Dobru – Muntele Cerbul – Pârtia de schi Nemira – Parc Central.
Timp limită: 5 ore

Cursa Copiilor: Concurs destinat copiilor; în funcţie de categoria de varstă se vor parcurge diferite distanţe, în Parcul Central.
Iată ce spune un participant la prima ediţie:
,,Un traseu fabulos, cu cărări foarte puțin umblate. Am avut parte de o urcare de poveste, foarte abruptă, șerpuită printre tranșeele ramase din Primul Război Mondial. Creasta Nemirei ne-a oferit o priveliște către întreg lanțul muntos, iar coborârile abrupte ne-au făcut să tralizăm că pentru așa ceva trebuie un antrenament temeinic, riguros, guvernat de o mentalitate de fier. Pe scurt, o experiență memorabilă”.

Înscrierile se pot face online pe website-ul competiţiei www.legendelenemirei.com, iar preluarea numărului de concurs şi validarea inscrierii se pot face pe baza actului de identitate, vineri, 6 Iulie, de la orele 14.00 și sâmbătă, 7 Iulie, între orele 7.00 – 8.00, în spaţiul special amenajat în parcarea de lângă Parcul Central. Copii se vor înscrie la faţa locului pentru cursa destinată lor, iar fiecare participant va semna o declaraţie de responsabilitate.

Cei care doresc să se implice în organizarea evenimentului, să devină voluntari sau să devină parteneri sunt rugați să scrie pe adresa de email, sau să acceseze secţiunea dedicată voluntarilor de pe siteul:www.legendelenemirei.com

PROGRAM ,,Legendele Nemirei 2018”

Vineri, 6 Iulie 2018
14.00 – 23.00 Înscriere, validarea înscrierilor și preluarea pachetului de concurs (Parcul Central Slănic-Moldova);
*Se recomandă celor prezenți în zonă să vină să ridice pachetul de concurs în ziua respectivă! – 20.00 – Ședinta tehnică (se recomandă prezența participanților)

Sâmbătă, 7 iulie
6.00 – 8.00 – Validarea înscrierilor și preluarea pachetului de concurs
9.00 – START „Legendele Nemirei” – Partea de sus a Parcului Central Slanic-Moldova; CROS și MARATON
11.00 – 20.00 Pasta Party
10.00 – 12.30 Înscrieri „Cursa Copiilor”, concurs destinat celor mici
13.00 – START „Cursa Copiilor”
18.00 – Festivitatea de premiere
19.00 – 23.00 Petrecere

Duminică, 8 Iulie
9.00 – 11.00 Cafeaua de dimineață servită pe terasa de la Hotel ,,Dobru”.
11.00 – 15.00 Plimbare în zonă pe potecile din jur

Dacă vor surveni modificări în programul competiției, acestea vor fi anunțate pe siteul evenimentului:www.legendelenemirei.ro

Sursa: www.legendelenemirei.ro

Vom reveni cu detalii și cu rezultatele concursului.
Romulus-Dan BUSNEA

De citit!

Tânăr reținut pentru tâlhărie în orașul Comănești

La data de 29 martie a.c., sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Moinești, polițiștii din cadrul Poliției orașului Comănești au pus în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de tâlhărie. Un tânăr...

Bărbat din Onești amendat de două ori în aceeași zi pentru depășirea limitelor de viteză

În data de 30 martie a.c., în jurul orei 08:30, un echipaj de poliție din cadrul Biroului Rutier Onești a depistat un conducător auto în vârstă de 44 de ani, pe Calea Brașovului din localitate, în timp ce conducea...

Traficant de droguri prins în flagrant

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, în colaborare strânsă cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, au desfășurat o operațiune de amploare ce a condus la documentarea activității infracționale a trei persoane implicate în traficul...