miercuri 12 iunie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăOrasulEvenimentul toamnei, la...

Evenimentul toamnei, la Slănic-Moldova

Aer curat, tradiție și multă distracție sunt motivele pentru care toți cei aflați în această lună de toamnă în stațiunea Slănic-Moldova și în vecinătatea ei, nu trebuie să rateze Festivalul produselor tradiționale ,,Răvășitul oilor”.

Evenimentul, aflat la cea de-a patra ediție va avea loc pe Muntele Bolovanu, la Ferma ,,Stâna Dacilor”, în perioada 11 – 13 octombrie.

Cei prezenți vor avea ocazia să participe la spectacole folclorice, expoziții de animale, produse tradiționale, obiecte artizanale și sculpturi din lemn, concurs de cai, foc de tabără și totodată, să savureze preparate specifice: bulz ciobănesc, pastramă de oaie, păstrăv afumat, gulaș, miel la ceaun, toate acestea stropite cu vin și rachiu din belșug.

Potrivit organizatorilor, drumul până la fermă se află în plină refacere, astfel că se așteaptă la un număr crescut de participanți față de edițiile anterioare.

În plus, una dintre principalele atracții, respectiv ceata de daci din cadrul Asociației Culturale ,,Geto-Dacii din Moldova” – Filiala Bacău, va oferi un spectacol de reconstituire istorică, spre încântarea publicului, contribuind astfel la atmosfera de veselie și bună dispoziție.

Manifestarea se adresează atât localnicilor cât și turiștilor iubitori de tradiție, care vin să cunoască obiceiurile locale și produsele naturale specifice zonei, puse la dispoziție de crescătorii de animale și micii producători și este organizată anual de Primăria Slănic-Moldova și Ferma ,,Stâna Dacilor”, în al doilea weekend al lunii octombrie.

Romulus-Dan BUSNEA

De citit!

Acțiune a polițiștilor pentru combaterea delictelor silvice în județul Bacău

La data de 30 martie a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol Bacău au desfășurat o operațiune amplă în întreg județul, având ca scop prevenirea și combaterea delictelor silvice și a transportului ilegal de materiale lemnoase.În timpul...

Polițiștii rețin un șofer după un accident rutier provocat sub influența alcoolului

La data de 31 martie a.c., în jurul orei 17:30, polițiștii de la Secția 2 Poliție Rurală Moinești au fost alertați cu privire la un accident rutier survenit în localitatea Pîrjol.Din investigațiile preliminare, s-a stabilit că un bărbat în...

Dosar penal deschis după ce un minor a fost depistat conducând un motociclu fără permis, încredințat de tatăl său

La data de 30 martie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Bacău au interceptat un incident în localitatea Cleja, pe DN2 - E85, unde un tânăr în vârstă de 17 ani era surprins conducând un motociclu neînregistrat și fără...