sâmbătă, septembrie 30, 2023

Câteva lucruri despre dispozitivele de spionaj

Dacă ai trecut de faza filmelor cu...

Cate carduri porți în portofel?

Fiecare card reprezintă o "urmă" electronică pe...

Cum și când au apărut primii roboți de bucătărie

Un robot de bucătărie este un aparat...

Exercițiu demonstrativ de salvare montană la Slănic-Moldova

Fapt diversExercițiu demonstrativ de salvare montană la Slănic-Moldova
- Advertisement -

În cadrul activităților desfășurate cu ocazia sărbătorii ,,Zilele Slănicului”, sâmbătă, 22.07.2017, începând cu ora 10.00, în staţiunea montană Slănic-Moldova a avut loc un exerciţiu în sistem integrat, cu participarea structurilor cu atribuţii în domeniul gestionării situaţiilor de urgenţă; exerciţiul a simulat o serie de intervenţii specifice pentru salvarea persoanelor aflate în dificultate pe traseele montane din masivul ,,Nemira”.

Scenariul exerciţiului a început la ora 10.00, în urma unui apel 112, care a semnalat faptul că o persoană a căzut de la înălţime şi are nevoie de ajutor. Apelul a fost retransmis către instuțiile destinate realizării acțiunii de căutare salvare a persoanelor accidentate în zona montană; în urma sosirii acestora la faţa locului au fost instalate echipamentele pentru montarea tirolienei, iniţierea acţiunii de căutare, descoperire și acordare de prim-ajutor victimei accidentului din zona montană.
Persoana accidentată a fost transportată către autospeciala S.M.U.R.D. pentru deplasarea către cea mai apropiată Unitate Primiri Urgențe, respectiv Spitalul Municipal Oneşti.

Pentru activitatea de salvare au acționat în sistem integrat următoarele instituții:

– Inspectoratul General pentru Situații de Urgență ,,Maior Constantin Ene” al județului Bacău; echipa de Salvamont din cadrul Serviciului Public Județean pentru Promovarea Turismului și Coordonarea Activității de Salvamont Bacău; Inspectoratul de Jandarmi Județean Bacău ,,Ștefan cel Mare”, Jandarmeria Montană Slănic-Moldova, S.M.U.R.D. Bacău.

Romulus-Dan BUSNEA

Alte titluri