duminică 23 iunie 2024

.

WSHTF – Ghid de...

Nu știți de la ce vine WSHTF, nu-i așa? E acronimul de la...

10 lucruri de știut...

Alegerea unei chiuvete de baie poate fi un pic copleșitoare, dar numai atunci...

Tot ceea ce trebuie...

Contrar a ceea ce cred mulți oameni, nu aveți nevoie de un spațiu...

Eficiența Energetică a Frigiderelor...

În era modernă, energia este o resursă prețioasă, iar preocuparea pentru impactul asupra...
AcasăFapt diversExplozie la Scorteni:...

Explozie la Scorteni: Un rezervor de petrol a sarit in aer

Un barbat a fost ranit usor si mai malte case au fost afectate de explozia unui rezervor cu petrol in localitatea Scorteni din judetul Bacau.

Sâmbătă, 19 ianuarie 2013, la ora 11.17, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău a fost anunţat telefonic despre producerea unei explozii urmate de incendiu, în comuna Scorţeni, sat Floreşti, la un rezervor cu ţiţei.

Rezervorul se află în Parcul II Tescani şi are o capacitate de 40 mc. În interior se aflau depozitate aproximativ 8 tone amestec de apă sărată şi ţiţei, colectat de la 7 sonde.

La locul producerii incendiului s-a deplasat Garda de Intervenţie din cadrul Detaşamentului de Pompieri Moineşti, cu 2 autospeciale de intervenţie cu apă şi spumă şi o ambulanţă S.M.U.R.D., încadrate cu 12 subofiţeri şi un ofiţer, precum şi un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bacău cu o autospecială de intervenţie cu apă şi spumă încadrată cu 1 ofiţer şi 4 subofiţeri.

Pentru coordonarea acţiunilor de intervenţie, la faţa locului s-a deplasat şi grupa operativă a unităţii, compusă dintr-un ofiţer, un funcţionar public (din cadrul Inspecţiei de Prevenire) şi un subofiţer.

De asemenea, pentru localizarea şi lichidarea incendiului, la faţa locului s-a deplasat şi o autospecială cu apă şi spumă încadrată cu 2 lucrători, din cadrul Serviciului Privat pentru Situaţii de Urgenţă al S.C. O.M.V. Petrom S.A.

În urma exploziei a rezultat o persoană rănită ușor – un barbat în vârstă de 36 de ani. Acesta a suferit un traumatism la şold, fiind preluat de către echipajul S.M.U.R.D., care i-a acordat primul ajutor calificat şi l-a transportat la Spitalul Municipal Moineşti.

La ora 12.10, incendiul a fost lichidat.

Explozia s-a produs în timpul efectuării operaţiunilor de fluidizare a ţiţeiului, în vederea transvazării în cisterne, cauza probabilă a producerii acesteia fiind în curs de stabilire.

Mai multe case situate in apropierea rezervorului au suferit avarii: geamuri sparte si pereti fisurati.


De citit!

Percheziții într-un caz de evaziune fiscală

În cadrul acțiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratul General al Poliției Române, la data de 30 mai a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bacău au pus în...

Traficantă de droguri, reținută

La data de 30 mai 2024, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul teritorial Bacău, au documentat activitatea infracțională a unei femei, bănuită...

Prolapsul organelor pelvine: Prevenție și tratament cu ajutorul exercițiilor Kegel

Prolapsul organelor pelvine este o afecțiune care afectează multe femei, în special pe cele care au avut una sau mai multe nașteri vaginale. Această problemă apare atunci când mușchii și țesuturile care susțin organele pelvine, cum ar fi uterul,...